WordPress, mint CRM


Anno Niki írt egy hosszú és alapos szakdolgozatot a CRM-ről, amit szerintem egyébként azóta úgy, ahogy van, ki is kukáztak, legalábbis nem olvastam még szaklapban, hogy mennyire sikeresen futtatták fel az ügyfélkapcsolatokat a könyvtárak ennek a módszernek a segítségével. Nyilván a pénz, meg az idő, meg a kifogás.

Erről a listáról lehet ezennel legalább kettőt kihúzni, ugyanis egy Bill Erickson nevű srác kicsit megdolgozta a TwentyTen témát, amely jelenleg minden #WordPress telepítés alapértelmezettje, és készített belőle egy ügyfél-kezelő rendszert. Ugye volt egyszer arról szó, hogy mennyi mindenre lehet használni ezt a tartalomkezelő rendszert, nos azóta kb. hatványozódott a lista, de mostantól ez is rajta van stabilan.

A telepítése kicsit meg van csavarva, de nem bonyolult…

Kezdésnek annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy mivel rengetegen készítettek saját elképzelést az eredeti témából, ezért kitalálták a Child Theme-rendszert, ami kb. azt jelenti, hogy van egy sablon, ami mellé kerül egy másolat (ez lesz a gyerek, a child), amely csak a változtatott fájlokat tartalmazza, és a rendszer az alap témából a módosított elemekkel építi fel a megjelenést. Ez pedig azért zseniális, mert egy rendszer/téma frissítésekor, amikor felülíródnak az eredeti fájlok, a módosítások megmaradnak, és működnek tovább.

…ugyanis a téma letöltése után fel kell másolni a témák mappájába (wp-content/themes/), de közben arra kell figyelni, hogy ne legyen letörölve a #TwentyTen téma, mivel anélkül nem fog működni. És hát nagyjából ennyi is.

Kedves könyvtárosok, irány egy évi pár ezer forintos tárhely, a WordPress magyar oldala, végül a TwentyTen #CRM, és lehet élvezni az új rendszert.

forrás: WP Candy

,

4 hozzászólás a(z) “WordPress, mint CRM” bejegyzéshez

    • ok, de igazából nem nagy cucc az egész. beteszed a júzerek adatait, és kezeled őket, mint sima wp-bejegyzéseket, ennyi. úgyhogy nem is nagyon futtatom tovább szerintem a projektet. jó, használni kell, és ennyi. de még jobb lenne, ha össze lehetne kötni a user-db-vel.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .