Hehe. Legközelebb meg vigyázunk


Múlt hét pénteken szerencsésen lezajlott a Kutatók Éjszakája nálunk is. A rendezvény egy rendkívül szórakoztató és érdekes kerekasztal-beszélgetésből és egy szabadfogású kajálással egybekötött csevegésből állt, „Több tudás egy csárdában” – Az információkutatók éjszakája címmel. A meghívott előadók között volt könyvtáros, információmenedzser, hírszerző, adatbányász, szövegelemző, lobbi-szakértő, családfakutató, céginformációs szakember. A teljes beszélgetés elvileg nemsokára a MIBE oldalán lesz olvasható. Igazából sok újat (nekem) nem mondott, de szemléletes képet adott a kívülállónak, hogy miért is érdemes információs szakembernek pénzt adni (meg persze elismerést).

Személyes vonatkozásai, hogy sikerült beszereznem a beszélgetést követő vetélkedő során a Generation „P” című könyvet, amiről eddig még nem sikerült eldöntenem, hogy jövő-vízió, szociográfia, vagy csak egy formabontó regény. Úgy döntöttem, egyelőre halasztom a tenulnivalók miatt ennek eldöntését… Ráadásul én voltam ott a botcsinálta fotófelelős is, úgyhogy készítettem egy vagon képet, amit aztán felraktam a Picasára, hadd szóljon. Amiből az lett, hogy amikor az ELTE honlapjára kikerült a linkje, titkosíthattam le a fotóalbumjaimat (legalábbis nem akartam a voltosztálytársas-esküvős-hétvégénpihenős képeket megosztani a nagyérdeművel).

Ennek kompenzálására kitaláltam, hogy na akkor nézzük meg a Flickr-t. Flock böngészőt is töltöttem hozzá újra, ne ezen múljék (tényleg iszonyat kényelmes vele…). Hah, és itt jött a baj: ez a nyamvadt csak 100 megát akar engedni, azon felül pénzes a móka. Nem vagyok smucig, csak hát izé… csóró, meg azon kívül milyen már, hogy ilyenért pénzt kérni? Miért nem húzták meg kicsit tisztességesebben azt a határt, mondjuk 1 giga?… Na, nyivákolást befejeztem.

(És az miért van, hogy nincs egy nyavajás Picasa-extension a weben?… De most már télleg kuss…)

Update: Az ELTE Online-on Lilla írt egy cikket róla.


Egy hozzászólás a(z) “Hehe. Legközelebb meg vigyázunk” bejegyzéshez

  1. _Havi_ 100 mega van ingyen :)
    Van egy kellemetlenebb korlát: 200 kép maximum, azután automatikusan rejti a legrégebbieket (nem törli, rejti – azaz a 201. kép feltöltésekor nem lesz látható az első).
    Én úgy vélem _évi_ 4500 pénzt megér, szóval upgrade-elni fogom Pro-ra. Mihelyt elkészül a maszterkárdom.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .