A Piros Pöttyös az igazi


Bocsánat, csak egy gyors emlék, ami a Malackaraj tesztjét olvasva ugrott be, amikor tizenhét-nyolc éve, elsős voltam vagy másodikos, az általános iskolám (terézvárosikéttannyelvű-általánosiksolaésgimnázium, egylevegővel, aztán most már csak tűzraktér) egyik diákja – azóta sem tudom ki volt, de megáldja érte a Jóisten, azt tudom – a Három Kívánság című nagysikerű produkcióban nyert, méghozzá túrórudit, vagy 4-5 métereset, és csak hozták-hozták be az ebédlőbe, három asztalon fért csak el a gyönyörűség, és Dáviddal hordtuk szét az osztályokba, csak a csoki volt vagy 15-20 centi vastag (kétszer! ugyebár), és tálcán, hatalas csoki- és túrótömböket, és hülyére zabáltuk magunkat közben persze, és egy egész nap ette a nem tudom hány száz gyerek, és annyira szép volt, és azóta vágyom újra egy ilyenre.

Hüpp.

Image by eszter via Flickr


7 hozzászólás a(z) “A Piros Pöttyös az igazi” bejegyzéshez

  1. Bakker Dani!

    Ekkora nyálas-könnyes meghatódás egy ilyen baromság miatt! Így húsz fölött már nekiállni nosztalgiázni. Infantilizmusnak hívják az ilyesmit, Dani. Vagy Daniella?

    • ú, ez most magas labda, de a túrórudi emléke miatt megkegyelmezek neki, és még meg is köszönöm :D

  2. Szia Dani!

    Szembejött velem ma valahol a „három kívánság” kifejezés és rögtön az általad is (már kicsit régebben) emlegetett óriási túrórudi jutott eszembe. Az interneten keresve először egy ezt a blogbejegyzést (is) elemző írás (http://konyvtarinfosok.blogspot.de/2011/12/pottyos-az-igazi.html) jött szembe, majd az alábbi információk:

    A Három kívánság műsor port.hu-s bejegyzése:
    http://www.port.hu/harom_kivansag_harom_kivansag/pls/w/films.film_page?i_film_id=152500

    Illetve ugyanitt információ, hogy (idén!) február 28-án szombaton 9:10-kor, március 3-án 16 órakor illetve március 7-én 9 órakor leadnak az M3 tévécsatornán belőle részleteket.

    Mivel másfél évtizedig ment a műsor a tévében, nem hiszem, hogy pont az általunk élőben látott kívánságot ismételnék, de hátha…

    Üdv a távolból.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .