Microsoft Docs


Erős versenytársa lett a Google Dokumentumoknak. A Microsoft és a Facebook együttműködésével elindult a Docs.com, amely a Facebook felhasználóknak nyújt (szinte) teljes értékű Office-t, azokkal az előnyökkel, amik a Google szolgáltatását is jellemzik (közös munka, kattintós megosztás, de sajnos pl. verziókövetést még nem láttam benne, és a rendezés sem a tökéletes, de ez mind olyan dolog, ami biztosan meg fog jelenni), kicsit butábban, mint egy asztali Word, de azzal teljes mértékben együttműködve.

Természetesen nincs meg az a nyitottság, ami a Google-t jellemzi (API-k), de egy átlag felhasználónak, aki egyébként rendszeresen használja a Facebookot is, többek közt a kollégáival együtt, számára ideális lehet. Főleg azért is, mert egyrészt ingyenes, másrészt a régebbi Office-t használók is egy jobb verzióhoz jutnak online, amivel a szokásos kompatibilitási problémákat ki lehet küszöbölni.

Hátrányok:

  • Csak MS-termékkel lehet megnyitni a saját gépünkön a dokumentumokat, így vagy át kell kopipésztelni OpenOffice-ba, vagy csak online lehet szerkeszteni a szövegeket.
  • Excelből csak a legújabb, .xlsx kiterjesztést ismeri.
  • Nincsen verziókövetés.
  • Nem integrálódik a levelezőkbe (ld. Gmail – Google Dokumentumok) és a böngészőkbe.

Összegzésképpen ez biztos, hogy egy jól behatárolható célcsoportnak nagyon megkönnyíti az életét. Aki meg ennél többet és jobban akar játszani, annak továbbra is ott a Google Dokumentumok.


Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .