Dokumentum-jellegű entitás


Az a helyzet, hogy bizonyos szempontból a könyvtárt használó ember ugyanolyan dokumentum-jellegű entitás, mint egy könyv vagy egy adatbázis-előfizetés. Mihelyt rájövünk erre, a CRM életünk részévé válik.

Az meg a következő lépés lesz, hogy bizonyos szempontból a többi könyvtár, sőt mi magunk is dokumentum-jellegű entitások vagyunk, amik relációban állnak a többi dokumentum-jellegű entitással. És ez mind leírható egy nagy rendszerben. Mint pl. az iGlue.

Pálcikaemberkék és neonzöld villogások.


2 hozzászólás a(z) “Dokumentum-jellegű entitás” bejegyzéshez

  1. „Az a helyzet, hogy bizonyos szempontból a könyvtárt használó ember ugyanolyan dokumentum-jellegű entitás…” – ezt kifejtené?
    Így nagyon barátságtalanul hangzik.

  2. @elinor: egyszerű :) azon túl, hogy természetesen alapvető a személyes kapcsolat, a hatékony dokumentum-felhasználó párosítás (ajánlások, követések, kölcsönzések ilyesmi), csak akkor működhet igazán zökkenőmentesen, ha az olvasó úgy van jelen a könyvtári integrált rendszerben, mint egy dokumentum.

    persze ez így most nagyon el van vontakoztatva, a mindennapi életben ennyire egyszerű kijelnetéseket nem lehet tenni, de kiindulási alapnak szerintem jó.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .