Hagyd otthon a böngésződ!


Miután a Google felhagyott a szinkronizálós projektjével, a Mozilla hasonló szolgáltatását, a Weave-t ajánlják. A még erősen fejlesztési fázisban lévő cuccnak ma jött ki a 0.2-es verziója, a különböző gépeken/eszközökön használt beállításainkat tárolja és szinkronizálja.

weave

Annyi hátránya van a dologoknak, hogy nem azonnal frissül, hanem csak figyeli a böngészőben történt változásokat, és ha ebből elegendő gyűlik össze, akkor frissít, de szinkronizál a Firefox indításakor és bezáráskor is, és természetesen van egy Sync Now gomb is.

delffAz adatainkból a könyvjelzőinket, az előzményeket, a sütiket, mentett jelszavainkat, nyitva lévő füleinket és a mentett form-adatokat tudjuk szinkronizálni. És bár ez kicsit sok ahhoz, hogy a könyvjelzőink tárolását így oldjuk meg, de ez is egy lehetőség. Főleg, ha az ember fia az általam mostanában egyre jobban megutált deliciousba van beleragadva: a Lifehacker ajánlatában olvastam a del.icio.us to Firefox nevű webalkalmazásról, ami adott delicious-gyűjteményt vesz át a böngészőnkbe, címkézve, ahogy azt kell. Ezzel és a Weave-vel elég jól és könnyen megoldható a könyvjelzőgyűjteményünk karban- és szinkronban tartása.


Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .