Social OSZK


Új fícsör van az OSZK katalógusában: az egyes tételek kitehetőek a különböző megosztó-oldalakra (delicious, facebook, digg stb., a munkát az AddThis végzi el). Persze lehet morogni, hogy ez eddig is volt, bárki megoldhatta egy sima Firefox extensionnel, na de akinek eddig ez ismeretlen volt, annak itt a lehetőség körülnézni. Tök jó! Kis lépés az OSZK-nak, de nagy a bölcsésznek.

Egyet hiányolok: valami kis magyarázó szöveget, hogy mi ez, és hogyan lehet használni, és egyáltalán: mire jó? Mert azért sok esetben még az is kevés, hogy valaki látja, hogy tényleg és jé. Na de ezzel együtt is örülés.

És ha lehet gyereknapot tartani: szeretnék kérni Zotero-támogatást is. Nagyon jó lenne, ha lehetne használni vele… Hogy miért, arról írtam már.


7 hozzászólás a(z) “Social OSZK” bejegyzéshez

 1. Először is köszönjük a dícsérő szavakat! Nagy lépések ezek az OSZK-nak is.
  A súgót valószínűleg beteszem, valóban hasznos lehet. :-)
  DE a mi a legfontosabb: gyereknap! :-)
  Elkészült a Zotero az OSZK katalógusában. Még teszetelgetem, de napokon belül kint lesz élesben is!

 2. Ok, rendben. :-) Egyébként már a Google Books-ot is beletettük (amihez van, annál megjelenik a borító) és minden rekordnál látható lesz a közvetlen URL is. Bár ez utóbbi az Zotero-val is elérhető, illetve közvetve az online bookmark-kal már most is.

 3. Ja, es az eles OSZKDK-ba mar be is raktuk a Zoterot, ott lehet tesztelni:)

 4. Most pedig már a nektár magyar felületén is fent van! Várjuk az észrevételeket!

 5. Ott van az Dani, csak a rekordok teljes nézetében látható, mivel a Nektárban a rövid megjelenítés nem teljes MARC XML-ből történik. Ha a rövid megjelenítésbe is betenném, akkor ugyan megjelenne a Zotero ikonja, de alig tudna kitölteni valamit a metákból. A teljes nézetben viszont már sokmindent sikerült beletenni és használható is. Még lehet rajta csiszolgatni – fogok is -, de azért a Coins http://ocoins.info/ lehetőségei is határt szabnak….

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .