2008 webes trendjei


A tipográfiáról olvasgattam (megint feltalálták a spanyolviaszt), amikor megakadt a szemem azon a térképen, ami 2008 legjellemzőbb webes alkalmazásait, helyeit mutatja be, metróhálózat-szerűen (még csak másfél hónapos, nem is csúsztam le annyira róla). Az egyes vonalak bizonyos szempontot jelentenek, a megállók nevének nagysága meg a torta szeletének méretét.

Emellett pedig van két kisebb méretű térkép, az egyik időjárás-előrejelzés, a másik pedig márkaértékelés. Végül pedig van klikkelhető verzió is, napi trendfigyeléssel.

A cucc A0-ban mutatna szépen, az viszont pénzes móka, de így is le lehet tölteni A3-ban (8MB).

Ajánlom tapirnak sok szeretettel.


2 hozzászólás a(z) “2008 webes trendjei” bejegyzéshez

  1. Hú, ez nagyon jó, köszönöm. Az különösen jó, hogy van olyan site rajta, aminek mi csináltuk a keresőjét (Gutenberg.org). Érdekesség, hogy a UseIt a fővonalon van (a Katalisten nemrég volt vita róla, hogy Nilsen barátunk passzé-e vagy sem – hát itt nem). Viszont furcsa, hogy PHP, Ruby van, Java, C#, .Net, Perl nincs, MySQL van, PostgreSQL, Oracle nincs, O’Reilly, Peachpit van, Apress, Wiley nincs, Google, MS, Y! van, Apache nincs…

  2. Hát, vallási kérdésekbe ne menjünk bele… :D De annak nagyon örülök én is, hogy magyar vonatkozású dolog is felkerült rá, bevallom, nem nagyon néztem át alaposan a térképet.

    De egyszer megszerzem nagyban, és akkor egy napon keresztül ezzel fogok szórakozni :)

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .