Vasárnap reggeli WordPress és dizájn linkek


Hosszú-hosszú ideje gyűlnek a linkek, most egy nagy adag jön, időben visszafelé összevissza.

Az első a WPCandy pofás Template Hierarchy ábrája (a WP működési struktúrája gyakorlatilag), amely a WordPress Codexben található diagram sokkal-messze szebb verziója. Fel is került az Advanced Help Sheet mellé. És ha már help sheet, akkor nem árt, ha megvan a The Ultimate Guide to the WordPress Loop is. Ha úgy leszek meg az időbeosztásom is, meg lesz magyarul is. (Igyekszem.)

A következő friss találmányom, a WPZOOM ajánlása, 20 forrás, ahonnan válogatott, szebbnél-szebb témákat lehet beszerezni. Kb. a fele átfedéssel van fent azt hiszem (legalábbis nekem a különböző feedeket figyelve ez a benyomásom), de tényleg lehet találni gyöngyszemeket. Szintén szép témákat kínál a SkinPress is.

Hozzám hasonló szerencsétlenek nagy segítsége lehet a Disable WordPress Upgrade Option plugin. Ezzel egy kis lélegzetet és időt lehet nyerni, ha érkezik az új WordPress kiadás.

Ez az aprócska kis kód a widgetektől függően tölti e a stíluslapokat, hasznos. És aki ennél jobban szeret hekkelgetni (és a Photoshop sem idegen tőle), annak itt van pár inspiráló kommentdizájn. Ha pedig ennyire azért nem akarunk mélyen turkálni a dolgokban, de van igény a szépre és hasznosra, annak az egyik legjobb kiegészítő az admin felületre (dropdown menü, lelőttem a poént). Esetleg ha valaki egy fullos CMS-t akar fargni a WordPresséből (ki nem? ;), annak egy 10 pontos lista a musthave pluginekből.

Nem teljesen WordPress, de a WebResourcesDepot-on találtam ezt a több, mint 1300 crystal ikont. A FastIcon Smashing Feed ikonszett pedig megvette kilóra a fél magyar webet, legalábbis a Google Reader szerint. És ha már ennyire belebonyolódtam a grafikába, akkor egy lista is jöjjön a Web 2.0 dizájn titkairól. Végül pedig a Smashing Magazine 60 darabos válogatása tényleg nagyon szép fontokból.

Ennyi volt a mese reggelire, én most speciel szívesebben olvasom a KörútiKocsmák bejegyzéseit (powered by picidzé), az első belopta magáta szívembe, repesve várom, várjuk a következőt.


Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .