Google Books API, Scriblio, LibraryThing


Vicces: a Scriblio és a LibraryThings egy napon jelentette be, hogy beemelték a rendszerbe a Google Books szintén ma megnyitott API-ján keresztül (Andris, figyelsz? :) az ottani találatokat.

A Scriblio esetében ez azt jelenti, hogy az egyes kötetek mellett mejelenő New Features: Browse on Google linkre kattintva lehet az adott könyvet keresni a Google Books-ban. Nem mellesleg ezzel a lépéssel a Plymouth State University’s Lamson Library and Learning Commons az egyik első könyvtár lett, amelyik kihasználja ezt a lehetőséget.

Meg az a másik sok könyvtár, amelyik a LibraryThings segítségével oldotta meg a katalógusát. Itt a könyvek bevitelét gyorsítja meg a Google Books, a borítók és könyvadatok bevitelével. Két helyen jelenik meg az új fícsör: a katalógusban külön oszlopba kerül az adott kiadásra vonatkozó Google Books link, míg a beviteli lapon a Google által tartalmazott kiadások közül válogathatunk a jobb oszlopban.

Meg most fedeztem fel a LT Google Book Search bookmarkletét, lehet vele játszani.

Közben az Inside Google Book Search blogon olvasom, hogy van még sok könyvtár (többek közt Padovában, az Egyesült Királyságban és Írországban is), meg az Open Library is, amik beemelték az új fícsört.

Most meg lemegyek még egy Kozelért. Nagyon hosszú volt ez a nap, és itt ugrál

És így utólag nincs is semmi vicces a dologban.


Egy hozzászólás a(z) “Google Books API, Scriblio, LibraryThing” bejegyzéshez

  1. Mi is beleirtuk par hete (TextLib), hogy az eppen aktualis dokumentumot meg lehessen keresni nehany helyen: konyv.ker.eso.hu, http://www.antikvarium.hu, http://www.kello.hu, http://www.google.com, yahoo.com, images.google.com :-)

    Ma beleirtam a Google Books-ban keresest is.

    Megnezheto a dolog pl. a VMMK-ban barmely dokumentumon. Egy pelda
    [url=http://tlwww.vmmk.hu/cgi-bin/tlwww.cgi?xdref=b75745.2&xdisp=1]url[/url].
    A ‘Felkutatas’ gomb vezet el a megfelelo helyre.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .