A Twitter és a MoMA


momaMár úgy hivatalból is megakadt a szemem a Twitter hírlevélben (nem valami hú de sok van belőle sajnos/szerencsére, nemkívánt törlendő) azon a pár soros rövidhíren, miszerint a MoMA (The Museum of Modern Art, New York) egyik kiállításán szerepel a Twitter API-ra épülő Twittervision, Design and the Elastic Mind címmel. A kiállított mashup a Google Maps-en követi realtime a twitteket, és a MoMA kontextusában a design és a tudomány közti kapcsolatot hivatott illusztrálni.

A kiállítás egyébként megtekinthető február 24-től május 12-ig, ha valaki véletlenül arrafele járna.

A MoMA egyébként is érdekes téma, ugyanis mellette épül az egyik legérdekesebb felhőkarcoló, és a múzeum is kap benne 3 emeletet kiállítótérként a luxusapartmanok és -szálloda mellett. Jean Nouvel, 62 éves francia származású építész tervezi azt az épületet Manhattanben, amely formájával teljesen új távlatokat nyit a Tripolism szerint.

A New York Times cikkében megjelent cikk meg azt fejtegeti, hogy ezzel a toronnyal NY újra birtokba veheti a felhőkarcolók városa címet, ugyanis a közelmúltban épült és épülő közel- és távol-keleti épületek egyre erősebben kezdték elvitatni azt. Hát szurkolunk nekik.


Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .