Elmélkedés


Engem is behálózott a Facebook. Az igaz, hogy már sikeresen lepattantam a Netvibes-ról és az iGoogle-ról, a WiW-et gyakorlatilag semmire (a Subba segítségével röhögésre), a Barátikört pedig smsezésre használom. Viszont sikeresen rászoktam a TwitterreTurulcsiripre (Benedek még mindig nem csinálta meg, vagy mittomén). Nem vagyok az a közösségi fajta…(?)

Viszont ami a Facebook rendezgetése közben az eszemben járt (közben a Bloglines béta verziójával is szórakoztam, nem bírom elfogadni, hogy a MyLibrary-t nem tudom testreszabni), hogy lassan állati mindegy lesz, hogy hogyan néz ki egy honlap/blog/portál. Mindenhez valamilyen interfészen férek hozzá, ha máshogy nem, akkor a feedetetőmben. Azaz rengeteg erőforrást, időt lehetne spórolni olyan oldalak esetében, ahol az olvasótábor szinte kizárólag ilyen módon fogyaszt, azzal hogy gyakorlatilag nincs „grafikus” felület, pusztán az adminnak (se, ha emailben küldi a tartalmat), ezenkívül pedig csak egy XML-fájl van. Már csak a feeden keresztüli kommentelést kéne megoldani, és kész is.

De persze most is ez van nagyrészt, a CMS-ek ezen az elven működnek, annyi különbséggel, hogy egy sablon segítségével megjelenítik „szemmel fogyaszthatóan” is a tartalmat. Meghát akkor mivel lehetne szórakozni, ha nem sablonhekkelgetéssel?


3 hozzászólás a(z) “Elmélkedés” bejegyzéshez

  1. Nahát, ezt én is írhattam volna. Vagy legalábbis valami nagyon hasonlót: én is fent vagyok a facebookon, leálltam a netvibes és az igoogle használatával, iwiwet nem használom, és ha nem lenne a barátikörön az sms küldési lehetőség, akkor már töröltem volna magamat. :D

  2. Már egy ideje bennem is érlelődött a gondolat – virtuális másam már kipróbálta, de jobb igazi néven jelen lenni – különösen, hogy nálam az iwiw elvi és technikai szinten is eleve dölglött ügy. (mint könyvtár és mint „spammer” azért néha használom) Tehát … még csak kóstolgatom és szokom.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .