Wikimánia


Végy egy talicska Wikipédiát, tégy rá egy Firefox webböngészőt, fűszerezd az egészet Greasemonkey kiterjesztéssel, majd öntsd nyakon Google Gears-zel. Az egészet vágd be a sütőbe pár percre, és kész a Wikipédia offline.

Nem biztos, hogy így van, de mintha tendencia lenne, hogy szép-szép az internet, de azért szeretjük a tartalmakat a magunkénak tudni. Azaz bármennyire frankó a Youtube, Wikipedia, Gmail stb., azért letöltjük a filmeket, jegyzeteket, leveleket (én letöltöm). Meg más is.

A Google Gears direkt erre lett kitalálva: hosszú távon a Google-szolgáltatások nagy részét teszi offline elérhetővé (ma még csak a feedolvasó használható vele, de már mindenki izzít az offline Gmail-re). No de ha megvan rá az igény, akkor egy nyílt forráskódú dolog (bocsánat, sok) másra is felhasználható, főleg, ha kombináható. Ja, igen. Firefox kiterjesztés.

A Firefoxot nem kell bemutatni. Sokan használják, mégtöbben ismerik. A Greasemonkey kiterjesztés egy olyan hasznos kis eszköz, amely felhasználói scripteket (hehe, erre én sem tudok jó szót…) futtat le előre meghatározott oldalakon. Tehát Gipsz Jakabnak nem tetszik az Index új dizájnja, nosza, középre a cikket és rózsaszínre a fejlécet. Vagy ugyanígy lesz lehetséges a címkék rendezése a régi Gmail alatt (várjuk az újra is a scriptet…).

Nos, az ehhez írt egyik script a fentiek elkövetésére a Google Gears-zel karöltve. Azt hiszem, tovább nem magyarázom. How-To itt. Igény szerint lefordítom, de magamtól nem. Kommentben kérem a kívánságokat :D


2 hozzászólás a(z) “Wikimánia” bejegyzéshez

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .