Te is…?


A könyvek köré nagyon is hálás dolog közösséget szervezni. Erre újabb példa a Shelfari, amely közös olvasmányélmény alapján gyűjti a népet.

A regisztráció során (szinte) természetesen lehetőségünk van a Gmailes, Yahoos, AOLos és Win Hotmail Live MSNes (atyaég, de hosszú…) kontaktjaink importálására (meghívására). Ha nagy nehezen átverekedtük magunkat ezen a lépésen, kapunk egy tetszetős felületet, a szokásos web2 fícsörökkel.

Importálni lehet könyveinket Amazon, Barnes and Nobles és Blog with books-ról, URL-ről, és feltöltött fájlból. Természetesen lehet barátgyűjtögetőset is játszani, csoportokat létrehozni, és Note-okat kapni más júzerektől. Lehet keresni felhasználóra, csoportra, könyvre, címkére. Ha pedig megvan egy könyv, akkor kapásból meg is rendelhetjük az Amazonon. És könyvlistánkat ki is tehetjük blogunkra, bár ez a fícsör még kiforratlan (mondjuk).

Igazából az egészben semmi új nincs, nem is arról szól, csak sikerült egy trendet elkapni egy jól kinéző és egészen használható bőrrel. Jó ez annak, akinek nem jött be a LibraryThing.


3 hozzászólás a(z) “Te is…?” bejegyzéshez

  1. Jó ideig szórakoztam vele, de nekem nem igazán jött be. A LibraryThing bár nem igazán szép, de kezelhetőbb. Oda legalább fel tudok rakni könyvet manuálisan is, itt csak az említett adatbázisokból engedett… na de a dolgozószoba polcaival mi van? Mindent (URL, fájlfelöltést) próbáltam már de semmi. Úgyhogy egyenlőre maradok az LT-n…

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .