Ittaté-hér


Általában velem úgy történnek a dolgok, hogy az egy témakörhöz tartozó események egybeesnek. Nem tudom, hogy csinálják az emberek, biztos valami világméretű összeesküvés része, vagy csak a Google Calendars plusz szolgáltatása, döntse el ki-ki ízlése szerint.

Mani keresett meg múltkor Gica nevében is, most ez nekik is lesz válasz félig-meddig, meg úgy általában tájékoztatós arról, hogy mik is az elképzeléseim az új Klog.hu-val kapcsolatban.

Eddig ún. single WordPress motorok vannak a tárhelyünkön, azaz ha valaki írt nekem, akkor annak létrehoztam egy mappát, felvágtam egy motort, aztán mehet is a móka. Nos, ez úgy kb. 5-10 blogig működhetett volna. De jelenleg kb. 30 blog körül járunk, és a Klog.hu-n van 60 tagunk (ami azért nem sok, de én mégis örülök neki, mert ennek a tizedére számítottam – legfeljebb). Ez a szám lassan nagyon is átláthatatlanná teszi a dolgokat. Ami a megoldásnak mutatkozik:

  • A felhasználókat Active Directory-ban, vagy valami hasonlóban kezeljük. Ez persze első blikkre nem tűnik szerencsés megoldásnak, de mostanában a MS is csinál elfogadható dolgokat, valamint lehet Linuxba integrálni.
  • A blogokat WordPress MU fogja kiszolgálni. Ezzel már próbálkoztam itt a Klogon is, eléggé katasztrófális eredménnyel, de sajátba nem történt semmi különösebb probléma. Ez a lustaságomon még egy csomó dolgot fog kielégíteni, de erről majd ha meglesz, lesz egy hosszabb post.
  • A többit még meglátjuk. Mivel szép nagy közösség vagyunk, ezért több szem, több csipa alapon kérek mindekit, hogy brainstromingoljon, vagy csak ha látott máshol valamit, ami tetszik neki, kommentelje.

2 hozzászólás a(z) “Ittaté-hér” bejegyzéshez

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .