Újságolvasónapló


HH számolt be legutóbb, hogyan lett a New York Times rendszeres olvasója, ezzel kapcsolatban pedig kicsit elemzi olvasási szokásait. És hogy mi ebből nekünk a lényeg? Rá kéne ébredni, hogy az emberek bizony egyre többet olvasnak. Csak éppen online. A könyvtárak pedig egyelőre online tartalomszolgáltatással még annyira nem rukkolnak elő. Hosszútávú stratégiák születnek folyamatosan (erről halhattunk az in4-en, és valószínűleg lesz róla szó Debrecenben is), de még mindig jócskán el van maradva úgy egészében az ország helyzete egy kisebb, helyi amerikai könyvtárétól. Is.

Kiegészítés (07.05.18.): Kelttől kaptam egy SG.hu linket az in4ről. Egy eléggé húha írás. Elcsúszott kicsit Hatalmas baromság a cím, a szöveg és a kommentek is bizonyos helyeken. Én itt most ezt nem kommentálnám, megteszi helyettem a blogom.


3 hozzászólás a(z) “Újságolvasónapló” bejegyzéshez

  1. Azért az Ann Arbor-rel veszélyes bármi magyart is összehasonlítani… :)
    Azok ott nem teljesen komplettek (a jó értelemben, persze:).

  2. Van egy-két előremutató stratégiai terv a könyvtárak digitális fejlesztéséről. A források szűkössége miatt ezek sajnos erősen versenyeznek a könyvtárbusz programmal. Azonban az NFT 2 TIOP és TÁMOP akciótervei között van egy-két nagyon előremutató kezdeményezés is a könyvdigitalizálás és az elektronikus szolgáltatások fejlesztése területén. Érdemes figyelni.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .