Ning magyar könyvtárosoknak


Tegnap sikerült valahogyan (nem emlékszem már, hogyan) eljutnom a Ning-re. Ez egy közösségi háló-alkotó alkalmazás, amellyel wiw-szerű hálózatot hozhatunk létre, saját kedvtelésünkre/hasznunkra/stb. Hogy a legújabb web2es őrületet se hagyjam ki, van benne – ofkórsz – egy Twitter-jellegű rész is (ott Chatter-nek hívják a változatosság kedvéért).

Érdeklődőknek: Twitter: megmagyarázhatatlan, de jó; Twitter: tippek és kérdőjelek; További tippek és tapasztalatok Twitterezőknek; Ki se mondom, miről szól ez a post; Twitter szótár (@ Webisztán)

Én a Library2.0-ra kaptam meghívót, aztán csatlakoztam a Librarianbloggers (nem tudom, pontosan mi a címe, és az accountomat sem tudom elérni, mert lusta voltam megjegyezni a passwordomet – Firefox, ugye -, és a laptopot meg mostanában nem cipelem melóba át a fél városon) csoportjához is.

És a lényeg: létrehoztam a hunlibrarian.ning.com egy magyar könyvtárosoknak szóló hálózatot. Bárki regelhet, ezért nem nagyon küldtem meghívókat.

(Direkt nem tettem bele számot. Úgy tudom, hogy a wiw nagy népszerűségnek örvend, számozástól függetlenül, és mégis, az előző bejegyzésben szereplő kép alapján talán nem túlzás kijelenteni, hogy pont az ilyenek miatt rakták a kettes számot a könyvtár – library – mögé. Is. Kádárosan szólva. Ugyanakkor arra kérek mindenkit, hogy ez a megjegyzés senkit ne riasszon el…)

És egy nagyon ütős flash: olyat még nem igen ettem, mint este, munkából hazamenet, az Oktogonon a 4-6-oson ülve, hirtelen megszólal a fülemben Yoko KannoAsk DNA című száma. Aki ismeri a Cowboy Bebop Movie-t, az szerintem most nagyon bólogat.

Megjegyzés: ja, igen, vártam, hogy Ádám jólmegmondjon egy postot, vagy létrehozzon még előttem egy magyar szekciót, de én nyertem (ma komolyan azért jöttem busszal, és nem villamossal, mert így nem kellett gyalogolni, és gyorsabban nekiülhettem megírni a postot :P).


Egy hozzászólás a(z) “Ning magyar könyvtárosoknak” bejegyzéshez

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .