Megújult a KI honlapja


Az OSZK-ban működő Könyvtári Intézetnek elkészült az új honlapja (e107 motoron, csak hogy OS és free meg társai). Végre struktúráltan lehet keresni az infók között, van naptár, jól össze vannak gyűjtva az információforrások, lehet regelni, a nyitó oldalon hoppá, egy blog (azt viszont negatívumként értékelem, hogy a hozzászólások szépen le vannak zárva… miért?), és még csak nem is csúnya.

A Szakkönyvtár is jobban integrálódott, itt már van visszajelzési lehetőség (alias fórum, „Olvasóink javaslatai”), van az Intézetnek is külön fóruma, van hírlevél (Friss információk a Könyvtári Intézet honlapjáról, Új fölöspéldányok, Pályázati figyelő és Szakkönyvtári friss témakörökben lehet kérni). Ami viszont nekem nagyon hiányzik, az az RSS-csatorna (ugyanakkor a Firefox lecsekkolta, hogy van élő könyvjelző, csak ez valahogy nem került ki a lapra is).

Egyébként nagyon tetszik, így már teljesen más az egész. (Azt viszont hozzátenném még, hogy első lépésnek.)

Update: RSS, jobbra lent. Ottvan.


9 hozzászólás a(z) “Megújult a KI honlapja” bejegyzéshez

 1. Épp ideje volt…
  Azért van még mit rendbetenni, pl. a sidebar-okban a linkek előtt a li elem által adott sárga pettyek némelyike igencsak el van tolódva, de na.

  Jah, és felkerült az ALA… :D

 2. Update

  Kontra:
  Csak FájerFox alatt van szétcsúszva (naná).
  Némelyik hírnél van hozzászólás, némelyiknél tilos.
  A felső menüben szövegszerkesztő kurzor van a linkekre navigálva az egérrel. Iszonyat idegesítő… 0.o
  A felső bannerben nincs link a főoldalra.
  Nem lehet feltölteni avatart.
  A főoldalon össze-vissza vannak a hírek (kronológia????).
  Nincs link a Klogra :P

  Pro:
  Legalább a híreket el lehet küldeni e-mailben.
  Halálosan gyors a regisztráció. Jószerével hamarabb kiment a megerősítő e-mail, mint ahogy elküldettem :D
  Legalább lehet linkelni avatart.
  Átlátható!!! (mármint ha a kronológiát rendbevágják)
  Nincs link a Klogra :P

  Összegzés (nem mintha bárkit is érdekelne az összegzésem): négyes alá egy picivel. Gyakrabban fogom használni mint eddig, de azért kezdőlapnak még nem állítom be… :P

 3. Ádám kolléga írása: Blogbridge – enni jó!

  Saját szülemények: Híd a blogok között – BlogBridge és alice kalandjai a webtopok világában

  Egyébként manapság a levelezőkliensek többsége szépen megeszi az RSS feedeket, illetve a MS termékeknél konkrétan nem tudom, hogy van, de a Thunderbird jól kezeli, és a Firefoxhoz is vannak olvasó kiterjesztések/extension-ök, valamint eleve bele van építve az Élő Könyvjelzők (Live Bookmarks) szolgáltatás a 2-es szériába:

  Élő könyvjelzők

  Az élő könyvjelzők segítségével figyelemmel kísérheti a híroldalak és a blogok frissülését a könyvjelző eszköztárban vagy a menüben. Egy pillantással áttekintheti kedvenc weboldalai szalagcímeit és egyetlen kattintással a megfelelő oldalra juthat.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .