9


Gicától megkaptam az első ilyen körlevél-szerű izémet, de mivel könyvekről van szó… ám legyen.  Azt kikötöm, hogy ez a lista csak és kizárólag a mai napra érvényes. Holnap már lehet hogy nem. Ja, és a sorrend sem biztos, hogy így.

 1. Thomas Mann: József és testvérei
 2. Dosztojevszkij: A Karamazov-testvérek
 3. Martin Buber: Én és Te
 4. Thomas Kuhn: A tudományos forradalmak szerkezete
 5. John Updike: Nyúl-quintológia(?)
 6. Tatjana Tolsztaja: Kssz!
 7. John Updike: A kentaur
 8. Karinthy Frigyes: Így írtok ti
 9. Kosztolányi Dezső: Nyelv és lélek

És én mondjuk akkor továbbadnám Ádámnak, Keltnek, Moshinak, Monának, Marcsinak, Sanyinak, Gazsnak, Sorshának és Lilosnak. Mert kíváncsi vagyok.


11 hozzászólás a(z) “9” bejegyzéshez

 1. Legmélyebb sajnálatomra a FIKSZ még mindig nem énblog, sohasenem is lesz… :(
  De e-mailben továbbítom neked kilenc kedvenc könyvemet ;)

 2. Dolgozom az ügyön, de többnyire a reggeli és az esti kedvenceim se ugyanazok. (Illetve nem akartam a hosszú hallgatást tinglitanglival megszekítani, úgyhogy előbb értékképzés van. :) )

 3. Lenin nem gyilkos volt?
  Nem szeretek gyilkosok idézeteit olvasgatni, mint megfogadandó dolgot.

 4. Kedves ismeretlen, de, Lenin gyilkos volt. Meg még sokan mások is gyilkosok voltak. Én sem szeretek gyilkosoktól származó idézeteket olvasni, mint megfogadandó dolgot, mert olyan kényelmetlen érzésem lesz tőlük, hogy ők is emberek (voltak). Egyébként nem egészen értem, hogy ez így hogy jön ide. Hol tetszett tőle megfogadandó dolgot olvasni?

 5. […] Dani hívott meg a játékba még hetekkel ezelőtt, most jutottam el odáig, hogy válaszoljak is. Előrebocsátva persze, hogy a kedvenceim havonta változnak, meg nem is lista, hanem felsorolás.. […]

 6. […] lánc kapcsán (annyira, hogy közben már két teljes lapnyi bejegyzés fedi el az ő kilenc könyvét), eddig azonban rengeteg elfoglaltságomlustaságom miatt megszakadni látszott a lánc… Na […]

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .