Google itthon is


Megérkezett az egyszemélyes Google Kft, Kispadon szerepel a hír. A BizBigyón van a riport Peresztegi Zoltánnal, szétaprózva postokba nagyobb kérdéskörönként.

Amiért szerintem kiemelkedően érdekes a hír (jó, persze, azért örülünk, hogy a világ egyik virtuális vezetője magyarban is él), mert a Google-nak ugyebár van az a bizonyos könyvdigitalizálási projektje. Meg a Google Scholar. Meg a Google Librarian Central (aminek Amerikában még örültek is, hogy végre észre tetszették venni a könyvtárosokat a gúgliék – most tuti, nem fogom megtalálni a bejegyzést, meghalt a bookmarking egy ideje a FF-omban…).

Nem azért mondom, de talán le kéne szállni a konyvtar.hu domain kérdéséről (Miért nem jó a konyvtar.org? És miért baj, ha megvették már a konyvtar.hu-t? Hm? Ki az ördög venné meg ezt a címet a magyar könyvtárosokon kívül? Senki. Akkor meg úgyis megrohad a nyakán, ha drágán akarja adni, hát legyen boldog vele. Nyuszika és a róka fűnyírója megvan?), és sürgősen kitalálni valamit Google vs. magyar könyvtárosok aka elég nagy lehetőségek témakörben.

Hahó, indul a következő vonat, és mi még mindig a múlt heti menetrendet nézegetjük…


4 hozzászólás a(z) “Google itthon is” bejegyzéshez

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .