Nem gyenge


Ez milyen már

Átemelve, hogy megmaradjon az utókornak:

sok a zenebuzi

Pár nappal ezelőtt boldogan adtam hírül, hogy elindítottuk kis zenei blogunkat (minek köszönhetően ide azóta nincs nagyon mit írnom, és a látogatottság a béka segge alá esett). Nos, úgy látszik, hogy a dolgokat nem mindig lehet könnyen elkezdeni. Alig működtünk ugyanis három napja, mikor kaptam egy kedves embertől egy emailt, miszerint neki már van egy hasonló nevű blogja (igen, nyilván, zenebuzi.freeblog.hu), és hogy már most kárt okozunk neki az olvasók félrevezetésével (igen, nyilván, három nap után elvettük mind a tíz visitorát, ezért olvastak minket tizenöten), ezért haladéktalanul nevezzük át a kezdeményezésünket. A levél végén még kedves stílusban le is szarozta az oldalunkat, ezért talán nem volt meglepő, hogy a szívem nem enyhült meg, és a tőlem telhető legnagyobb diplomatikussággal elküldtem őt a jó büdös picsába.

Pár nappal később jött is a válasz, hogy rendben, de akkor ő fog csinálni egy hcgamerek nevű gamersite-ot, hogy összezavarja az olvasóinkat… Továbbá a levél végén megjegyezte, hogy a zenebuzi keresőszóra egyébként az első találat a Google-ben az övé, nem a miénk, avagy az illető a második levelében csúsztatott nyíltsággal simán leírta, hogy tulajdonképpen neki semmi kára nem adódik a mi blogunk által. Emiatt azt válaszoltam neki, hogy szívesen levelezek vele, erre még futja a szabadidőmből, de nem fogjuk átnevezni az oldalunkat.

A drámai fordulat tegnap következett, mikoris a freeblog és az econet tulajdonosa emailben megkeresett, hogy azonnal nevezzük át a zenebuzikat valami másra. Mint ugyanis kiderült, a gyerek írt az egyik adminnak, az admin körülbelül röhögött egy jót az egészen és továbbpasszolta a tulajnak a levelet, aki meg fáradtságot nem véve küldött egy hanyag felszólítást, hogy ne klónozzuk őt (nem akarok beidézni, de a sorokból egyértelműen kikövetkeztethető, hogy egyik blogot sem tekintette meg). Mikor Simivel ezt megbeszéltem, szinte azonnal úgy döntöttünk, hogy nem fogunk szórakozni többet, nincs értelme. Ha neki ennyire fontos a napi tíz látogatójának a biztonsága, akkor mi ezt garantáljuk neki. S emiatt az imént sem írtam többet a levélbe (pedig vagy fél órán át próbálkoztam valami roppant frappánssal, de rájöttem, nem éri meg), mint, hogy “A kérésed tudomásul vettük. Kérni szeretnénk két hét haladékot egy új koncepció kidolgozásához.”

Természetesen kicsit mérges vagyok. Az utolsó hét-nyolc napban végre növekedésnek indult a látogatottság, tegnap rekorddal zártunk (harminchat). Persze ez annak is köszönhető, hogy kikerültünk a freeblog.hu ajánlójába. Vagyis a tegnap úgy volt, hogy kikerültünk a freeblog.hu ajánlójába, majd egy óra múlva a tulaj felszólított, hogy nevezzük át a blogot. Vicces, nem?


2 hozzászólás a(z) “Nem gyenge” bejegyzéshez

  1. […] Fel sem figyeltem volna rá, ha az Élet és könyvtár nem linkeli, de a blogoszférában megjelent a korporét szemlélet. A Zenebuzik blogot felszólította az econet, hogy nevezze át magát, mert így megtéveszti a Zenebuzi blog olvasóit. Vihar van a poharunkban, emberek. […]

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .