Elegem


van abból, hogy bizonyos egyetem bizonyos központjában bizonyos emberek még soha életükben nem hallottak bizonyos Drupalról, de ha már nem (mert ez nem feltétlenül az ő hibájuk), akkor miért nem képesek kirakni egy istenverte normális dokumentációt az egész működéséről, nem pedig nyomorult sieveshell parancsok leírását elemezgetni, és a GyIK-ban pedig elmesélni, hogy igen, a saját tanszékem honlapját tarthatom a Caesar klaszteren, és még PHP is fut rajta, mert ez EVIDENS B+, erre lett kitalálva, vagy ha már azt sem, akkor miért nem képesek írni egy hét alatt egy nyomorult 5 soros levelet, hogy ez és ez van, vagy esetleg bocs, de nem értünk hozzá, illetve csak simán takaroggyá, mer pizzát eszek, kussojjá.

Nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon felhúzták az agyamat.

ELTE 1635, az, mi? Majdnem középkor.

Viszont tök jó (magyarszak, hehh), hogy elindult az OLVASÓNAPLÓ, ami nem csak hogy szintén könyvtáros berkekben nő, hanem WP is : ) Szar vicc, fordítva: tehát nem csak hogy WP, hanem könyvtáros berkekben nő (itt az „is” hova jön?).

Ez most kicsit csillapította dühömet. De ettől még VÉRT fogok ebédelni, szárított agyvelővel, panírozott mellbimbóval és csipás szemhéj-öntettel.


5 hozzászólás a(z) “Elegem” bejegyzéshez

 1. Nah jah, egy hivatalos könyvtáros nem hivatalosan könyvtári blogja… Azért még próbálom keresztülvinni, hogy hivatalos is indulhasson. Persze a magyar könyvtáraknak sosem válik be ELMÉLETKÉNT sem, ami külföldön már jól működik a GYAKORLATBAN. Értsd: a (legtöbb hagyományosan könyvtári) vezetés szerint az ilyen jellegű újítás: baromság.
  Egyébiránt köszönöm a linket.

 2. Hm… egen… vannak ilyen dolgok… Piper! Én is örülök ám neked :)
  S neked myownblog: jó étvágyat! :P (pfúj, eh, ble..)

 3. köszönöm, már csillapitottam „polgáribb” módon ; )

  piper: igazából nem azért irtam ezt a „könyvtáros berkekből”-t, mintha valaha is hittem volna, hogy ilyesmi hivatalosan bárhol is létrejöhet, számomra (ne haragudj) a katalist és saját tapasztalatok alapján minden ilyen jellegű új kezdeményezés meglepő.

 4. Köszönöm a meleg fogadtatást… :)

  Myownblog: Azért tűnik meglepőnek, mert az ilyen jellegű kezdeményezések leginkább legalulról indulnak (értsd: frissen végzett, fiatal, tenni vágyó könyvtárosoktól – azaz azoktól, akiknek a legkisebb szava van…)

  De én piszkosul kitartó vagyok ám ha ötletekről van szó… ;)

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .