alice kalandjai a webtopok világában


már hosszabb ideje netvibes-hívő vagyok, de tegnap valami ok folytán a box.net ajánló levele alapján megnéztem a hasonló funkciójú goowy-t és pageflakes-t is.

a netvibes-sel ellentétben a másik kettő flash-alapú, ami nekem leginkább a betöltődési időn látszott meg. na jó, a dizájnnak sem tesz rosszat:)

kezdem a pageflakes-szel. a kinézete szinte teljesen netvibes, csak csicsásabb (lásd flash…). sajnos éppen a csicsa minősége nem nyerte el a tetszésemet, akkor már jobb a minimalista netvibes. a tartalom kissé sok és egyszerre ömlik ránk, de ez a netvibest követő(?) struktúrának köszönhető.

de beszéljünk a pozitívumairól (is:): nagyon sok bővítmény van hozzá, ingyen sms küldő programtól kezdve játékokon (angol-német) szórtárig, ha nyugaton lennék, nagyon megfelelne mindez:) – sajna Magyarországon a szolgáltatások 30%-a felesleges. ami nem igazán jó, hogy az adressbook-ot nekünk kell újra felépíteni, nem lehet importálni.

amikor beléptem a goowy-ra az eszem megállt, annyira jól nézett ki első blikkre. másodikra is, gyanús csak akkor kezdett lenni, amikor tizenötödszöri próbálkozásra sem ment a gmail-os címjegyzékemet áttölteni, és közben el kezdte számlálni a mailjeimet (a háttérben sutyiban elkezdte letölteni őket, ami már csak azért is tiszteletre méltó próbálkozás, mert van belőle 2000<, ráádásul ezek fele 5 usque 15 leveles conversation…)

mindent tud, amit a másik kettő, csak egyet nem: a kiegészítő programokat nem lehet lelőni, ami aztán egy idő múlva rendkívül nehézkessé tette az e-mail-letöltéssel együtt a netezést (web 2.0 strikes back…) a kinézete viszont gyönyörű, valóban olyan, mintha egy desktop lenne.

maradtam a netvibes-en.


Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .