Kiszabadulni a „börtönből”


blackberry_9320_1-400Tegnapelőtt hirtelen felindulástól vezérelve lecseréltem a Sony Ericssonomat végre. A majdnem három év alatt sok baj volt vele, és mostanra teljesen megbízhatatlanná vált a működése, így szinte minden hívás után földhöz akartam már vágni, hogy legyen nyomós indok a cserére, de aztán beszipkázott a nagy magenta marketinggépezete, és hagytam magamat meggyőzni egy számlaegyeztetés során.

Az új készülék végül BlackBerry lett, nem mintha nagyon áhítottam volna egy ilyet, de szempont volt  a QWERTZ-billentyűzet és a megbízhatóság, ezeknek meg eleget tett. Végre nem érintőképernyős, ami nekem kicsit halálom volt, bár ilyet az ember nem vagy csak nehezen vall be – inkább utólag nagy az arca, ugye.

Viszont egy óriási felismeréssel járt a beüzemelés: azon kívül, hogy nyilvánvalóan állatira elbénáztam a kontakt-import/exportot, egyértelművé vált, hogy mekkora kín a Google bűvkörén kívül élni. De éppen ez a lényeg: túlságosan is sikerült lefednie az életem szervezéses részét, így gyakorlatilag újra kell tanulnom az egész munkafolyamat- és szervezéses dolgot, ami egyáltalán nem baj.

Jó dolog a Google-nak a szabadsága, de most úgy tűnik, ez inkább csak a Google-szolgáltatásokon belüli szabadságot jelenti, ha a nagy G nem akarja, hogy kívülről is lehessen használni a termékeit, akkor jön a véres verejték…

(iPhone-t meg még nem használtam, de el tudom képzelni, hogy ott mennyivel barátságosabb/barátságtalanabb a környezet…)


5 hozzászólás a(z) “Kiszabadulni a „börtönből”” bejegyzéshez

  1. Nem értem amit írsz. a blekberi szopat? BB Playbookom van de simán együttműködik a google-val, semmi gázt nem éreztem amikor megmutattam neki. Minden guglis cuccot simán használok, ugyanúgy ahogy az érintőképernyős telón

  2. Tavaly jómagam is kipróbáltam a BB-t :) Nagyon sok szempontból jó volt a készülék, viszont több dolgot is hiányoltam belőle. Többek között a navit, Skype-ot, stb. Ennek ellenére strapabíró kis készülék és a mai napig az egyik kedvencem. De valahogy vonzódom a „tepsik” iránt, így most egy Galaxy Note boldog tulajdonosa vagyok :)

    • Jó hír: navi már van benne, ha nem is túl okos :) A Google Mapsnak van hozzá egy kliense, ami bár nem tud pl. realtime irányítani, illetve nem beszélget, azért a használhatósági küszöböt elérte.

      A tepsikkel én is barátkozom, de az a helyzet, hogy általában túl vannak azon a határon, amennyi pénzt én hajlandó lennék adni bármilyen telefonért… :(

      • A Google térképe nem rossz, bár az utolsó frissítéssel sokak idegeit cincálták szét.. Az enyémet is :) 2 navit használok, az egyik az IGO, a másik a Waze :) Imádom a Note óriási kijelzőjét, viszont hiányolom a BB Messengert és a billentyűzetet :(

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .