A hitelességről


Nem tudom már, hogy jutottam el a Terepnapló blogra múlt hét pénteken, vagy ki ajánlotta, de megadta az alaphangot a hetemnek az a TED-videó, amiben Simon Sinek meséli el felfedezését az arany háromszögről (van magyar felirat is, 18 perc az egész).

És te? Miben hiszel? És ebből mit adsz át az olvasóidnak? És a kollégáidnak?

A saját gyakorlatomról két dolgot tudok mondani:

 1. Azért ülök ott az asztal mögött, hogy segítsek. Ezt nem győzöm elégszer mondani az olvasóimnak, mert nehezen hiszik el (de tényleg!).
 2. Azért csinálom a klogot és a többi hőbörgős/lázadós/felforgató (nem kívánt törlendő) projekteket, mert hiszek abban, hogy a könyvtáros szakma többre hivatott, mint ahol most tart. És ehhez én ezt tudom hozzátenni a magam erejéből.

Ti jöttök.


4 hozzászólás a(z) “A hitelességről” bejegyzéshez

 1. Hm, miben hiszek?

  1. Benzinben és gyufában.
  2. Napalmban.

  És ez nem vicc. Eljutott a szakma (elsősorban szervezeti szinten, de mondhatnám akár a szakmabeliek 80%-nak hozzáállását – vagyis hozzá-nem-állását – is stb.) odáig, hogy fel kell gyújtani a p*csába és nulláról újáépíteni.

  Azután majd újratárgyaljuk, ki mit hisz.

 2. Tény, hogy az alapoktól kell újra elkezdeni sokaknak, onnan, hogy mi az információ, mi is a „könyvtáros” és a „könyvtár” feladata, lehetősége az információ kapcsán, mik azok az elvek, amik kialakították az első könyvtárakat, és mit lehet ezekből az elvekből átemelni mára, amikor nem a könyv az elsődleges információforrás stb. Vannak válaszaim persze, de egyelőre a kérdéseket gyűjtöm, a válaszokat meg majd megírom a klogon.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .