Könyvtár a nappaliban


Csak ma reggel olvastam a HWSW tegnapi cikkét, ami a Google frissen bejelentett Internet TV-jének magyar megfelelőjét, a HibridBox TV-t mutatja be. A kettő közt annyi a különbség, hogy a mienk sokkal kisebb cég, viszont már 7 éve működnek – azt hiszem, erre mondják, hogy megelőzte a korát. Ráadásul nem is az első próbálkozás, a prémium kategóriás HTPC otthoni médiacenterként állítólag népszerű azok közt, akik ezt megengedhetik maguknak.

A készülék röviden arra jó, hogy a szabadon fogható TV-adások mellett képes az internetet, mint csatornát kezelni, a rajtuk levő médiát megjeleníteni. Egyszerre működik set-top boxkét és PC-ként, de ami az igazi truváj, az a rajta levő szoftver. Ennek segítségével képes kezelni a fentebb említett tartalmakat, és ez adta az ötletet, hogy tényleg, miért is ne.

Ez egy igazán jó lehetőség lenne a könyvtári digitális tartalmak elérésére otthon, így egy amúgy is használt platformon lehetne böngészni a könyvtári állományt – kicsit úgy, mint mondjuk az iPad-en elérhető könyveket. A másolásvédelem és a fizetési lehetőség állítólag ki van rá dolgozva (és van olyan nagy amerikai kiadó, amely el is fogadta), így ezzel nem kell foglalkozni, és a kiadók is megnyugodhatnának. Szóval?


Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .