Hasznos dolgok könyvtárosoknak


Rengeteg gyűjtőoldal van, ami listázza a weben található hasznos dolgokat, aztán újabb gyűjtőoldalak pedig kiszemezgetik azokat a tartalmakat, amik a gyűjtőoldalakon érdekesek. Most is egy ilyen, nem túl eredeti lista következzék:

  • A picapp egy ingyenesen magazin minőségű képeket szolgáltató oldal. Az oldal érdekessége, hogy WordPress-t használók számára eleve ad embedd linket, így az ilyen motorral működő honlapok, blogok illusztrálása a gyerekjáték szintjét üti (kérdés, meddig marad a helyén az embeddelt kép…).
  • A Google új szolgáltatást fejleszt, amelynek neve Clueboard lesz. Nem egészen értem, miért lesz rá szükség a Wave mellett, ugyanis a különböző G-szolgálatások közt fog működni vágólapként, a legkülönbözőbb tartalmakat szállítva ide-oda. Na majd meglátjuk, mindenesetre jó lett volna ilyen már két éve is.
  • Honlapok csinosításához lehet jó az az 1000 ingyen ikon, amit a FatCow (dagadt tehén, mondjuk ki nyugodtan) kínál.
  • Egy nagyon jó tizes lista készült a The TechEssence.info-n arról, hogy mi  azok a dolgok, amiket a könyvtárvezetőnek kell tudnia a technológiáról, mint olyanról.

Most ennyit, megyek vissza könyvet pakolni. Lesznek arról is érdekességek.

Update: közvetlenül posztolás után jött egy link, amit be akarok még rakni – egy nagyon hosszú és részletes bejegyzés arról, hogyan csináljunk facebook kimenetet a WordPress-alapú lapunknak.


Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .