LibWorld könyv


LibWorld coverTegnap megérkezett végre a könyvem. Majd két éve kértek föl a német infobib blogtól, hogy írjak a magyar könyvtári blogszféráról a LibWorld sorozatba. Írtam, kitették, most pedig 30 másik írással elkészítették a „könyvet” is. A lulu.com-on található a PDF, meg lehet rendelni (de itt helyben is le lehet tölteni), tanulságos gyűjtemény. Pl. azt tudtátok, hogy Svájc nem egészen 7 és fél millió lakosára jut 6000 könyvtár, vagy hogy kevesebb mint 10 könyvtárosra jut egy blog Iránban? Mert én nem (ennél persze komolyabb dolgok is vannak benne).

Az előszót Walt Crawford írta, szerzői pedig Argentína, Ausztrália, Ausztria, Fehéroroszország, Belgium, Brazília, Kanada, Dánia, Finnország, Franciaország, Görögország, Irán, Olaszország, Japán, Lettország, Malawi, Hollandia, Új Zéland, Norvégia, Peru, Puerto Rico, Oroszország, Szingapúr, Spanyolország, Svédország, Svájc, Trinidad és Tobago, valamint az USA könyvtárosai (ahogy látható, néhány igazi egzotikumot is sikerült összeszedni… szép lista). A könyvhöz pedig járul egy delicious gyűjtemény, ahova az eredeti bejegyzések linkjei vannak összegyűtjve, az egész pedig by-sa 2.0 CC licensz alá van rakva, úgyhogy neki lehet esni bátran.


Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .