Dánok


Marci feltámadt poraiból szakdolgozatából, és újra kapjuk a jobbnál-jobb bejegyzéseket :) Az elsőt rögtön a Dán Nemzeti Könyvtár új katalógusáról. Amit erről kell tudni, azt Marci úgyis elmondta, nekem csak a jobb alsó sarokban lévő Activity Hours ablak tűnt fel:

  • hétfő-csütörtök: 7.30 – 22.00
  • péntek: 7.30 – 18.00
  • szombat: 10.00 – 18.00
  • vasárnap: 12.00 – 18.00

A nyári zárvatartás pedig augusztus 7-én és 8-án lesz. Hát ezt a magyar kultúrtárca nem fogja kitenni az ablakba, az száz.


2 hozzászólás a(z) “Dánok” bejegyzéshez

  1. Talán negyed órája sincs, hogy kolléganőmmel épp azon morogtunk, hogy a Katalisten két hete mást sem látok, csak a nyári zárvatartásokról értesítéseket.
    Talán mi gondolkozunk rosszul, hogy nyitva tartunk, de én is azon a véleményen vagyok, miszerint lehet, hogy ebben az időben mindenki nyaral, vagy kertészkedik amíg a nap le nem megy, de hogy azt a nyári vakációt eltengő-lengő fiatalt miért nem ilyenkor próbáljuk bevonzani, azt nehezen értem. Pedig ha van szadad idejük, akkor az most van. Lehetne nyomni a jobbnál jobb programokat számukra csak meg kell találni a megfelelő csatornát.

  2. Néha muszáj az embernek saját szavát ismételni: magam is szomorúnak (felháborítót akartam írni, de ez talán erős) tartom, hogy a közkönyvtárak és szakkönyvtárak is követik az egyetemiek (csak náluk jogos) gyakorlatát a nyári zárva tartással. Ezt főleg a sok szabadságnappal indokolják, pedig csak szervezés kérdése…

    Ez egyébként szerintem nem a kultusztárca sara , hiszen a CXL. törvény 54.§ d pontjában olvashatjuk: [a nyilvános könyvtár]”rendszeresen, a felhasználók többsége számára megfelelő időpontban tart nyitva”.
    A könyvtárak vezetőinek kényelmesebb a zárva tartás, a fenntartó (vagy inkább a hivatal) meg egyszerűen rábólint.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .