RIFD a Richter Gedeon könyvtárában


Katalistről jelentjük:

„Szeretném a KATALIST olvasóinak hírül adni, hogy a Richter Gedeon Nyrt. műszaki könyvtárában rádiófrekvenciás azonosító rendszert (RFID) vezettünk be a köteteink azonosítására. Az új technológia alkalmazásával csökkenthető a kölcsönzéseknél amanuális munka, jelentősen egyszerűbb és gyorsabb a leltározás, segítségével egyszerűbb a polcok ellenőrzése, és a köteteket is gyorsabban kereshetjük. Az RFID rendszer természetesen kommunikál az integrált könyvtári rendszerünkkel, az OLIB-bal. A projekt kooperációban valósult meg. A szoftverillesztésről az OLIB szoftvertámogatását is ellátó IQSys gondoskodott, akik bármilyen más korszerű könyvtári programhoz illeszteni tudják a rendszer működéséhez szükséges kiegészítő programot, az RFID hardver oldalát (címkék, készülékek) pedig az ODIN cég szállította.

Az érdeklődők a NETWORKSHOP´2008 konferencián hallhatnak előadást a rendszer bevezetéséről, valamint hamarosan a TMT-ben is olvashatnak a részletekről.”


Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .