Könyvtári spam, a durvábbik fajtából


A múlt hét végén érkezett egy hatalmas csomag, felirattal a tetején, hogy ajándékkönyv a könyvtárnak. Kibontottuk, és a nagy kupac könyv és DVD mellett ez a levél fogadott:

Tisztelt Főkönyvtáros Asszony/Úr!

A New Era Publications igazán nagyra értékeli azt a professzionalizmust, amellyel a főiskolai s egyetemi könyvtárak kiszolálják a tantestületeik és hallgatóik legkülönbözőbb igényeit. […] A Nem Era a kizárólagos nemzetközi kiadója L. Ron Hubbard – író, emberbarát és a Szcientológia alapítója – rendkívül sikeres ismeretközlő műveinek.

[…]

Elismerésünk jeléül, amiért az akadémiai intézeti könyvtárak létfontosságú információt szolgáltatnak közösségüknek, büszkén adományozzuk könyvtáruknak L. Ron Hubbard tizennyolc kötetének újonnan megjelent kiadásait.

[…]

Ezek az új kiadások minden korábbi változatot felváltanak az Önök polcain. L. Ron Hubbars anyagai a Dewey-féle tizedes osztályozási rendzserben a 299.936 alatt találhatóak. Helyesen a következő témakörök alá kellene tartoznius: ELME, ÉLET, MUNKA, BOLDOGSÁG stb., ahogyan azt Ön is látni fogja, amikor átlapozza őket.

(Letölteni JPG-képként lehet.)

A lényege, hogy a Scientológus Egyház megtisztelt egy rakás könyvvel és DVD-vel, hogy terjesszük az izét. Okosságot. A tenyérbemászó, gusztustalan állatok, legalább ne szó szerint fordították volna az egészet, s utánanéztek volna a honi viszonyoknak.

 1. Nem Head Librarian van itthon, hanem Könyvtárigazgató.
 2. Kurvára nem Dewey-féle tizedes osztályozási rendszer van, hanem ETO (gyk. Egyetemes Tizedes Osztályozási Rendszer, angolul Universal Decimal Classification, UDC), ami előbbinek továbbfejlesztett változata. Az USÁban tessék kereseni Melville Ludwig Kossuth Dewey rendszerét.
 3. Most pedig megkeresem a legközelebbi veszélyes-hulladék átvevőhelyet.

Nagyon felhúztam magam ekkora ótvarságon. Fuj. Kedvcsinálónak olvasnivaló: Tóta W. írása egy és kettő, valamint egy valódi történet ezekről az állatokról. Tags: élettektönkretevése, vérszívás.


10 hozzászólás a(z) “Könyvtári spam, a durvábbik fajtából” bejegyzéshez

 1. érdekes, hogy a katolikus egyháztól elfogadtok könyvajánlást…

  kettős mérce

 2. Pfuj, én is nagyon rühellem őket.
  És a demagógiát még a katolikus egyháztól is – pedig katolikus vagyok.
  De ettől még nem megy el asz eszem!…

 3. @szcientológia: ha tudsz erre példát, várom. a katolikus egyház még nem ajánlott fel semmit tudtommal, főleg nem azért, hogy terjessze valását. a vallástörténeti polcon megtalálod a hindun keresztül az iszlámon át a zsidón keresztül a keresztényig mindet. vallásTÖRTÉNETi.

  melyik katolikus egyházra gondolsz egyébként? ha be tudod bizonyítani, hogy a katolikus egyház lelki terrorral tart magának rabszolgákat elszigetelve az emberi társadalomtól, vagy mutatsz egy szci Terézanyát, akkor oké. nem lesz kettős mérce.

  btw amilyen mércével én mérem az iszlámot, zsidóságot, hinduizmust, taoizmust, a keresztényég minden ágát, azon nincs olyan kis egység, ami kimutatná a szcientológus egyházat. lehet, hogy gyűlöletbeszéd, hát tegyenek ellene, hogy jobb legyen a megítélésem.

  egyébként miért nem vállalod magad? egy nem kamuadatot nem látok rólad. így nem vagy túl hiteles…

 4. A fentiektől teljesen függetlenül: izgalmasnak hangzik, hogy az új küldeménnyel lecserélhető az összes korábbi (persze, ha van :-). Így többnyire elkerülhető az állomány nem kívánatos növekedése. Saját könyvem megjelenésekor mondtam a könyvtárosoknak, hogy nyugodtan selejtezhetik a korábbi változatot. Mire volt, aki megjegyezte, hogy és mi van akkor, ha valakit a régebbi változat érdekel? :-((((

 5. Szcientologia?
  Idorendbe!
  1. velem tortent
  http://www.nol.hu/cikk/368465/
  2. Csopi neniek!
  http://nol.hu/cikk/374504/
  3. Nagy Zoli
  http://www.control-program.com/
  4. Nalatok
  http://remalom.blog.hu/
  Azota mi, elnyomok vagyunk, ami azt jelenti szcientologus nyelven:
  HUBBARD COMMUNICATIONS OFFICE
  Saint Hill Manor, East Grinstead, Sussex

  HCO Policy Letter of 18 October 1967,
  Issue IV
  Remimeo

  PENALTIES FOR LOWER CONDITIONS

  (Applies both Orgs and Sea Org)

  LIABILITY Suspension of pay and a dirty grey rag on left arm and day
  and night confinement to org premises.

  TREASON Suspension of pay and deprivation of all uniforms and insignia,
  a black mark on left cheek and confinement on org premises or
  dismissal from post and debarment from premises.

  DOUBT Debarment from premises. Not to be employed. Payment of fine
  amounting to any sum may have cost org. Not to be trained or
  processed. Not to be communicated or argue with.

  ENEMY SP Order. Fair game. May be deprived of property or injured by
  any means by any Scientologist without any discipline of the
  Scientologist. May be tricked, sued or lied to or destroyed.

  LRH:jp L. RON HUBBARD
  Copyright (c) 1967 Founder
  by L. Ron Hubbard
  ALL RIGHTS RESERVED

  ELLENSÉG : „Elnyomó Személy” határozat. Levadászható (vadász szakzsargon). Mindenétől megfosztható, bármely szcientológus által megkárosítható (bántalmazható) a szcientológus felelősségrevonása nélkül. Átverhető, perelhető, megsemmisíthető.

 6. Ezek az Állatorvos-tudományi Könyvtárba is küldtek a vackaikból. Visszavitettük velük.

 7. Örülök, hogy józan magyar könyvtárosaink vannak, akik tudják, mi fán terem a szcientológia, a pszichotikus L.Ron Hubbard és a dinetika, így ezek a könyvek nem kerültek ki a polcokra. Sajnos elég sok tönkrement élet, öngyilkosság( Magyarországon is legalább 4) van a szcientológia egyház rovásán.

 8. Dícséretes, hogy feladatotoknak gondoljátok meghatározni, mi kell a népnek.
  Hitler is ezen az alapon égetett könyveket.
  Ti tényleg könyvtárosok vagytok?

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .