Füstölgés megint


Délután hörögtem mélben és csiripben már, de úgy döntöttem, hogy ezt nem hagyom szó nélkül.

Nevezetesen azt, hogy a NOL lehozott egy cikket Kutatóbarát Bodza címmel az OSZK, a MTA Irodalomtudományi és Politikai Tudományok Intézete, az Országos Idegennyelvű Könyvtár, valamint az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum közös projektjéről, a Humántudományi Tanulmányok és Cikkek Adatbázisa (Humanus) névvel indított valamiről.

Az egy dolog, hogy olyan csúnya, hogy bottal ha piszkálnám, szerintem örülhetne neki. Nem is vártam azon a domainen jobbat, bocsánat, ha durva vagyok, de én még szép dolgot weben nem láttam az OSZK-tól. Bocsánat, a Nyugat lapja szép lett. Ez így igazságtalan volt.

Komolyabb probléma, hogy szinte teljesen használhatatlan. Ami genetikai zsákutca volt a ’90-es évek webjében, az mind belekerült: bűncsúnya garfika (de tényleg szembántó), táblázatos tartalompozicionálás (már csak a frame-ek hiányoznak) és JavaScript minden kanyarban, a menüsortól kezdve a görgető nyilakig (figyelem: elég csak fölé vinni az egeret – akár véletlenül is -, hát nem fantasztikus?).

Nem értem, annyi ember dolgozik az OSZK-ban (és a négy társintézményben), miért nem lehet valamit jól megcsinálni? Vagy tényleg azt várják, hogy kikerüljenek a webszemétre?

És a legszebb: miért van a Szegedi Tudományegyetem szerverén az egész? (Jó, végül is teszek rá, hogy hol van, de ez ilyen vicces-érdekes dolog.)

Ps: DTP is csak szívott vele.

Nekem rögtön ennek a filmnek ez a jelenete ugrott be (egyszer megvolt, letöröltem, azóta sajnálom):

watch?v=mYOyGLqVkjg

Egyébként az egész nagyon tuti, ajánlom. Meg Akkezdet Phiai. Yo.


4 hozzászólás a(z) “Füstölgés megint” bejegyzéshez

  1. @plexus: ez tényleg jó :) utólag (szerencsére) mindig megbánom amit írok ;)

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .