Fiókkönyvtárak


Zárójelben: meggyilkoltam az új helyen eddig írt bejegyzéseket. nem vagyok hajlandó megindokolni, hogy miért ;)

Egy Keltnek tett régi ígéret beváltása közben jutott az eszembe, hogy mi a fenének vannak így elnyomva az egyes fiókkönyvtárak az FSZEK-nél. Az első az, hogy a honlapjaik megtalálása jelentős nyomkodásba kerül, így ahhoz, hogy eljussak mondjuk a Kertész utcai könyvtár lapjára, végig kell nyomkodnom a Könyvtáraink > [Budapest térkép] (vak és gyengénlátó embertársaink itt estek ki) > [régió térkép] (csak hogy tényleg ne legyen egyszerű nekik) > honlap útvonalat.

Sokkal egyszerűbb lenne, ha minden könyvtár kapna egy [utcanév].fszek.hu URL-t, azaz a Kertész utcai a http://kertesz.fszek.hu, az Andrássy úti a http://andrassy.fszek.hu, a Liszt Ferenc téri a http://lisztferenc.fszek.hu, és esetleg, neadjisten a Központi Könyvtár pedig a http://kk.fszek.hu címet kapná… Küldtem is egy mélt a webmasternek, kíváncsian várom, hogy mi lesz belőle, mert azért ez nem egy nagy etwas.

Most így néz ki pl. a Kertész utcai könyvtár URL-je: http://www.fszek.hu/konyvtaraink/eszak-pesti_regio/kertesz_u__15_

A másik, ami még talán kényelmesebbé és használhatóbbá tenné az FSZEK-et, hogy ha már ott vagyunk a fiókkönyvtár lapján, akkor egy kattintásra nyíljon a katalógus, ami ott már automatikusan az adott fiók állományában keres. Jelenleg ez úgy működik, hogy Katalógus (ekkor jutunk a Corvina lapjára) > Összetett keresés (!!! – egy átlag felhasználó ezt elég ritkán használja) > Lelőhely kiválasztása (ezt kb. két perc lenne átírni, mert még nekem is inkább a könyvtár jut az eszembe, kevésbé a lelőhely, ha ezt a fogalmat akarom kifejezni).

És akkor már a honlapot is lehetne korszerűsíteni, de ezt már csak tényleg mellékesen jegyzem meg.

Egyébként meg kitűnő ötletnek tartom a Google Maps integrálását az egyes fiókkönyvtárak oldalába, így tényleg gyorsan meg lehet őket találni, és ha így sem menne, hát ott van az útvonal tervezése. Szóval ezért pirospont.

Update: Lilostól tudom, hogy van, de pont fordítva: http://fszek.hu/[utcanév]. Hát ezt is megértük :)


7 hozzászólás a(z) “Fiókkönyvtárak” bejegyzéshez

  1. ó, ezt nem tudtam! de nagyon jó :) ezt kicsit lehetne kifelé is publikálni…

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .