Ilyen infravörös izé


Tanult testvéreim a hegesztésben, mondjátok el nekem, hogy pontosan mi lehet annak a cuccnak a neve, amely egy infravörös/lézer lámpából és egy tükörből áll, és azt tudja, hogyha átmegy a kettő között valaki, akkor ugrik egyet a számoló? Tudjátok, olyasmi, mint a sloziban a piszoár lehúzója jobb helyeken… Igazából látogató-számlálót szeretnénk csinálni, azon még folyik a brénsztorming, hogy a könyvtárosok átugrálják vagy átcsúsznak alatta WC-re/kávéért/ebédhez menet. De lesz megoldás, statisztikához szerintem még mindig kisebb hazugság, mint az egész állami kulturális igazgatás.

Hála az égnek és Moshinak, hogy belinkelte a Conradot, mert én meg éppen elfelejtettem volna. Igazából az az egészben a kínos, hogy még azt sem tudom eldönteni, hogy ez akkor most elektronika, vagy mi a jó élet, és ha előbbi, akkor azon belül mi lehet (méréstechnika, építőkészlet… á, majdnem olyan szép, mint egy ETO-táblázat – na jó, annyira mégsem).

És akkor ez a kérdés egyben nagyszerűen illusztrálhatja azt is, hogy hogyan érezheti magát egy könyvtáros, amikor a nyakába esnek egy hasonlóan konkrétan megfogalmazott kérdéssel… (Az már csak hab a tortán, hogy sokan elvárják, hogy ilyenkor ne egy szót mondjak, hanem kapásból szedjem elő a készreszerelt cuccot.)

Update: úgy néz ki, megtaláltam. Ugye fénysorompó a megfejtés?

Update2: mi a halál az az M18-as foglalat? Valaki lenne olyan jó, és rám szánna fél órát egy gyors fejtágításhoz?


9 hozzászólás a(z) “Ilyen infravörös izé” bejegyzéshez

  1. az M18-as foglalat felteszem egy M18-as anya valamihez odahegesztve/ragasztva. bele lehet csavarni egy M18-as apát. vagy a conradban megmondják
    egyébként, ha kettőt szerelsz fel, az egyiket mindenkinek a másikat meg kb 2,2 m magasra és a könyvtárosok nyújtózkodva mennek ki, csak egy kivonásba kerül és hiteles a mérés ;-)

  2. hehe, te még nem láttál, de az a szomorú, hogy nekem még nagyon nyújtózkodni sem kell… :P egyébként nem rossz ötlet :)

    azóta egyébként egészen bíztatóan állnak a dolgok.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .