Nem mászunk a fára, mert még elüt a villamos


Megvolt, lefolyt, túlvagyunk rajta. Érdemes levonni pár tanulságot, a jövő (na meg a múlt) miatt is:

Aki nem tud beszélni, az ne álljon ki nagyon sok ember elé. HSD előadásával kontrasztban még kínosabban éreztem magam, Ádám előadása másnap pedig megkoronázta az egészet. Most önbizalom-helyreállítás van folyamatban (nem kell megijedni, emós ettől nem leszek :D ).

Ha diák az ember, akkor mindenképp ki kell jelölni legközelebb egy embert, aki folyamatosan kommunikál a tanárokkal. Naponta mondjuk, vagy ilyesmi. Én éreztem magam szarul a kavarások miatt, pedig nekem elvileg nem ezen a szinten kellett volna működnöm.

Ha az ember házigazda, akkor igen is szakadjon 20 felé, de úgy hogy közben vigyorogjon. Én ezt nem tettem, és utólag nem jó érzés. Szegény Gica és Mani kikerültek a budaörsi koliba a világ végére, így este nem volt közös sörözés (az elején még az Ádámok és a szervezőbrigád volt a két állomás), másnap meg eltűntem.

Ha nagyon akarja az ember, akkor 10 perc alatt meg lehet csinálni azt, amire évek óta képtelenek az ELTÉn: wifit. Ezért külön köszönet Lacinak (és öcsémnek, hogy kibírta egy napig otthon wifi nélkül, mert persze routert már nem adtak).

Hát kapásból ennyi. Az eredmény olvasható a KonferenciaKlogon, gyűlnek befele a prezentációk is. Ma meg csaptam egy ótvar szétesős tea – csoki – Amorf Ördögök – Péterfy Bori – Ágnes Vanilla – döglés az ágyon napot, kezdek újra magamhoz térni (fogalmazni még nem tudok, jobban menne vázlatpontokba szedve…).

Közben újra nekiálltam azon dolgozni, hogy elkezdjek függni a Twittertől. Aki szintén addikt és már fentvan, annak daniel_takacs néven elérhető vagyok, tartsatok meg ;) (Hoppá, gecc, olyat nem lehetne IKR-be beleépíteni, hogy ha a felhasználónak és a könyvtárnak is van accountja, akkor a kölcsönzési infókat kitolja twitteren ilyen @ bizbasszal? Na ezt még át kéne gondolni…)

Fodor Péter főigazgató úrnak is feltettem a wifis kérdést, mert egyrészt elfelejtettem megtenni ezt a konferencián, másrészt meg úgysem lett volna ott helye… (Azt hiszem.)


9 hozzászólás a(z) “Nem mászunk a fára, mert még elüt a villamos” bejegyzéshez

 1. No azért ennyire nem volt rossz :) Örültem hogy ott lehettem, és töktuti hogy jövőre is látjátok a pof..arcomat :)

 2. Szerintem is jó volt. Én élveztem, ha ez megnyugtat, a legnagyobb negatívum, amit fel tudok hozni, az a zsöme hiánya az első napi állófogadáson. :P
  Mani, remélem azért hamarabb is látjuk a pof… arcotok. :)

 3. Én is tökre imádtam az egészet. A kis döccenőket meg ki lehet javítani a II. konferencig. Minden kezdet nehéz. ;)
  Hát, ha előbb nem, nyáron mindenképpen taliii @ Szhely! :D

 4. Egyáltalán nem értem az önbizalomhiány okát. Na ja, hát HSD az HSD – én sem blogolok úgy, mint ő, de ettől azért még nyugodtam alszom: megteszem azt, ami tőlem telik… :)

  Szerintem te is jó voltál! És ehhez még később csak hozzátesz a rutin… Nézd meg Paszternákot, főleg, ha még a jó inge is rajta van (meg az új zakója :) Egyre jobban hozza a formáját – szerintem, te is ezen az úton haladsz.

 5. mintha csak én írtam volna a post második bejegyzését, azzal a változtatással, hogy nem éreztem kínosnak, és remélem, hogy az önbizalmadon segítettem :)

 6. A negatívum, bár ez egyik sem a konferencia terhe:
  – 20.30-kor el kellett menni a szállásra, emiatt elmaradt a hajnalig tartó tracsparti és sörözés és volt akivel nem tudtam beszélni.
  – A koli messze volt (mellékesen 7 évig voltam kollégista ebből 4 év Pallag -vaságy, cserépkályha, téli reggeleken +9 fok a szobában, tehát edzett vagyok, – de azért azon a bérkaszárnyán még én is meglepődtem)
  – Éhes maradtam, úgyhogy jövőre viszek kaját itthonról. (Az meg az én problémám, hogy szeretek enni.)
  – Tanulnom kell a kifogáskezelést is, fel kell készülni mindenre.

  A pozitívum.
  – Találkoztam néhány emberrel, akivel jó volt találkozni.
  – Okosodtam, új ötletekkel gyarapodtam.
  – Volt dícséret és elismerés és föld felett lebegés.
  – Megnőtt a könyvtár és az ol.klog látogatottsága egy időre.

  Következmény:
  – Fejleszteni, tanulni, dolgozni.
  – Lejjebb már adhatom, de a kollégák sem – csak még nem tudnak róla.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .