Különvélemény


Lehet szavazni a legjobb könyvtári szlogenekre, az első fordulóban 8 csoportban 98 jelöltre. Becsületesen végigkattogtam, aztán most jól leírom, hogy nem valami fényes gyűjtemény. Olvasgatva a szocialista ízű, olvasásra buzdító jelmondatokat (nem egy csak úgy harsog…), egyáltalán nem egy vonzó könyvtárkép körvonalazódott előttem, inkább egy szocreál berendezésű, neonokkal hiányosan megvilágított, gagyi műanyag bútorokkal ellátott helyiség és egy a túlsúlya miatt erősen frusztrált, rendkívül gyenge szemű „hölgy” vízionálódott.

Hát, nem tudom… Egyszer már volt egy ötletem. Sajnos még ez is szarul tud elsülni.


2 hozzászólás a(z) “Különvélemény” bejegyzéshez

  1. Csatlakozom. A kreatívmunka külön szakma. És még azt kihasználva sem garantált a siker. A könyvtáros lelkesedés jó lehet, de alapvetően fordítva ül a lovon. Alapvetően a használó lelkesülstége elől érdemes lebontani a módszeresen (a gyakran könyvtárszakmai lelkesedésből) felállított korlátokat. Aztán majd lelkesül magától — a jó szolgáltatásokat látván.
    Viszont szociológiailag jó tanulmányterep az oldal.

  2. Engem az zavart inkább, hogy a terepet valamiért a legtöbben valamiféle amatőr poéták próbafülkéjének használták. A szlogennek egyszerű, frappáns jelmondatnak kellene lennie szerintem, nem kínrímekből összebarkácsolt magyar haikuknak… :P
    De ki vagyok én, hogy a használókkal akasszak tengelyt? :) Illetve nagy többségük olvasó volt inkább, mint használó…
    Másik: elég idegesítő, hogy némelyek 6-8 totál hasonló őrültséggel is neveztek. Mindenkinek egyet kellett volna, de azt fontolja meg jól… :(

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .