Az ÉN könyvtáram


tekonyvtaradTegnap este kiblattyogtam félkómásan és elég morcosan a Ráday utcába (kultucca), és megpróbáltam úgy tenni, mint akit még meg tud mozgatni az irodalom. „Szerencsére” nem kellett sokat szenvedni, a sátrak 70%-a már becsukott, mire odaértem (ebben szerepe lehetett az özönvízszerű zápornak is, ami előtte fél órával pusztított, bár ki tudja, hogy ott esett-e, az, hogy 10 perc távolságra van, nem jelenti azt is, hogy ott is volt zuhé). Viszont nyitva volt még egy antikvárium sátra, ahol gyorsan begyűjtöttem egy Szerb Antal tanulmánykötetet, majd rövid tanakodás után egy Kassákot is, bár ezt még lehet, hogy megbánom. Ezek után koslattam tovább, ugyanis eredetileg az OSZK-MKE sátrat szerettem volna megtekinteni. Meg is tettem. Még nyitva voltak, a CD-kiadványokat és könyveket figyelmen kívül hagyva el kezdtem turkálni a szórólapok közt, majd pedig eleget téve az egyik hölgy szíves noszogatásának, kértem egy CD-t. A lényege az, hogy a kiválasztott elektronikus kiadványokat meg lehet kapni CD-re írva. Ingyért. Elvileg megkaphattam volna az egész listát is, de nekem most elég volt a papír szerinti három mű is (Hegedüs Géza: A magyar irodalom arcképcsarnoka, Hegedüs Géza: Világirodalmi arcképcsarnok, valamint a Receptfüzet: Magyar ízek, magyar tájak). Egész gusztusos dolog lett belőle, és jól össze van szedve oldalt a linksáv is. Jópont az OSZK-nak : )

Ui: meghatódva olvastam az egyik plakáton a felhívást, miszerint a t. olvasó ugyan már, hívja ingyen a könyvtárat. Skype név: orszagos.szechenyi.konyvtar. Tudom, voltmár, meg régóta van (fél-háromnegyed éve?…), de most ezt úgy és ott mégis jó volt látni.


Egy hozzászólás a(z) “Az ÉN könyvtáram” bejegyzéshez

  1. Tegnap délután én is kint voltam (hét után mentem el), főleg a cd írásban és a tájékoztatásban segédkeztem. Nagyon jó volt látni, hogy mindenféle korosztályból voltak érdeklődők, s nemcsak képeslapot meg cd-t vittek el, hanem elég sok kérdésük is volt a szolgáltatásokkal kapcsolatban. Csupán ez alatt a kb öt és fél óra alatt sikerült mintegy 100-150 embert megszólítani. Ismét bebizonyosodott tehát, hogy érdemes a könyvtáraknak kimozdulni, s újabb és újabb módokon nyitni a potenciális olvasóközönség felé.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .