Játékszabályok


 1. Az oldal célja, hogy szabad környezetben, a könyvtári élet különböző területein dolgozó könyvtárosok blogalapú* kommunikációs felületet tudjanak kialakítani, amely segíti őket a tudományos és szakmai céljaik megvalósításában, ill. az eredmények közzétételében, megosztásában és megvitatásában.
 2. A tagok független szakmai csoportulást alkotnak, amely magában foglalja a politikai semlegességet, és az egyes intézményektől való függetlenséget is.
 3. A tagok a Creative Commons (a továbbiakban CC) Some Rights Reserved licenszét fogadják el, amely azt jelenti, hogy szabad felhasználást biztosítanak, azzal a feltétellel, hogy a feldolgozott anyag szintén hasonló licensz alá fog esni. A tagok ezt a blogjukon a CC logójával jelzik.
 4. Az oldal üzemeltetője vállalja a lehetőségek szerinti** technikai támogatást, a tagok pedig becsületbeli ügyüknek tekintik az önképzést, hogy minél inkább önerőből tudják megvalósítani terveiket, ötleteiket.
 5. Az oldalakon szabad véleménynyilvánítás van biztosítva, a fent jelzett keretek betartásával. A szabályok be nem tartása egyszeri figyelmeztetés után kizárást von magával.***

Budapest, 2006. október 10.
Takács Dániel

* Webkettest nem akartam írni, de hosszútávon tulajdonképpen a web2.0 technika minél szélesebb körű felhasználását tűztem ki célul.

** A tanulás rovására nem fogok végezni semmi többletfeladatot (ami már így sincs teljesítve… : ). Azt is figyelembe kell venni, hogy az én technikai tudásom is jócskán végleges, ezért a 100%-os támogatást már csak ezért sem tudom vállalni.

*** Tudom, hogy ezt teljesen felesleges volt ideírnom… ; )


Várom a hozzászólásokat, javaslatokat, kiegészítéseket.


18 hozzászólás a(z) “Játékszabályok” bejegyzéshez

 1. Ez elszomorít :(
  Az én koncepcióm viszont egyre kiforrottabb, sőt, azt hiszem két dolgot is beindítanék (bővebbet e-mailben, ha összeállt a kép – egyik sem létezik az országban, az USA-ban viszont mindkettő ALA-közeli dolog, bevált, működik, méghozzá meglepően jól)…
  Ráadásul mindkettő belefér a Creative Commons-ba.

  Ellenben legalább az egyiknek skin-elhetőség a feltétele, ez remélem megvalósítható lesz…(!)

  Nah, nem hablatyolok tovább, ha összeállt, megírom, és világos lesz, mire gondolok.

 2. khm… khm… szóval én is… jelentkeznék. Ötleteim vannak – számtalan, meg reményem is – végtelen, hogy nem egyedül kell szerencsétlenkedni és még talán összejöhet néhány projekt. (csak hát az idő… hajaj… ) Na meg persze elegem van abból, hogy a tényleg intelligens és okos tanáraim teljesen értelmetlen és barom dolgokról magyaráznak, a csoporttársaim meg alapból 25 évvel ezelőtt járnak. Az általam ismert szakma nagy része pedig azt gondolja a jövőről, akárcsak valami dinoszaurusz ha a tükörbe néz és azt gondolja, hogy ő az evolúció csúcsa.
  Egyszóval… hiányosságaim dacára, de benne vagyok… bármi lesz is belőle.

 3. „bármi lesz is belőle”

  Ha jól csináljuk, az egész magyar könyvtárügy ránk fog hivatkozni.
  Ergo jól kell csinálnunk. :D
  Küldj mail-t Daninak.

 4. nagyon köszönöm a támogatásokat, jövő hétfőn akkor feldübörögnek a gépek (jajjdeszép :$), és elindulunk. természetesen utána is lehet jelentkezni. addig is várom az aknamunkában megadott mailcimre a részleteket. : )

 5. ja, és a bőrt természetesen akár meg is lehet nyúzni ; ) teljesen szabad kezet kap mindenki a saját felületén.

 6. sárgulok öcsém az irigységtől. :] nekem nem sikerült a belsőépítész szakmától SEMMILYEN támogatást szereznem eddig a közös célhoz. könyvtarépítészetet szívesen fejlesztek (ahogy eddig is), bár gondolom, nem ez lesz a fő profil :D

 7. [arc pirul, máj hízik, jó ez a társaság.]

  könyvtárépítészet volt, van, lesz, te pedig a szerkesztőbrigádba tartozol, neme?

 8. Könyvtárépítészet? Már hogyne lenne profil?!
  Ld. pl. közösségi terek kialakítása a könyvtárakban. Vagy a tárolás megvalósítása kis tárolókapacitással rendelkező könyvtárak esetében. Vagy a könyvtár használóinak életkorához alakított enteriőr. Vagy… de hadd ne folytassam. Kell nekünk építész is, bőven jó, hidd el.

 9. ó, a végén még tiszteletbeli könyvtáros leszek :D a könyvtárakkal egyébként úgy vagyok, mint a kiálításokkal. jobban szeretem tervezni őket :]

 10. ha már itt tartunk („közösségi terek kialakítása a könyvtárakban”) tudok valakit aki meg szivesen kiállna az akadálymentesítés jegyében. vagy itt nem kell hozni még egy embert? :$

 11. […] Ezt tessék elolvasni, ha tetszik megszeretni, kedves könyvtárosok: élet és könyvtár >>> játékszabályok Ez a bejegyzés Tuesday, October 10th, 2006 at 19:24 készült. A hozzászólaásokat ezen az RSS 2.0 feed-en tudod követni. Hagyhatsz választ, vagy használd a trackback funkciót. […]

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .