Ettél-e már könyvtárban


asztal alól, könyvtáros nénit hesszelve, papírzörgést köhögéssel elfolytva, haverokra cinkosan és teli pofával vigyorogva? Na és milyen lenne egy kávé mellett kényelmes fotelban hátradőlve, virítva nagy fogsorral a világba?

bibliotek lounge

Budapest, Roosevelt tér, Sofitel, Bibliotek Lounge. Forrás: Mona. Thnx.

[És az milyen nyelven van, hogy bibliotek?]


17 hozzászólás a(z) “Ettél-e már könyvtárban” bejegyzéshez

 1. szova, mar nem posztolsz a reggelibe, csak atposztolsz ide ;]]]]
  orulok, h teccik. ha nagy leszel [hehe], tervezek neked egy olyat ;]

 2. Még sosem nem ettem könyvtárban asztal alatt :)
  (Hozzá kell tennem, ha itt valaki megpróbálná, kipofoznám a könyvtárból :D )

  (Viszont: múlt héten bejött egy falka kölök címjegyzéket készíteni, és szétpakolták az egész 390-t. Amivel végeztek, azt stílusosan a földre dobták… ehhez képest végülis a könyvtárban evés elenyésző dolog… :/)

 3. és mondjuk középiskolában?

  bevallom (igen, leendő könyvtáros létemre), nem idegen tőlem a gondolat, hogy legalább újságolvasás közben lehessen enni, ne adj isten kávézni… persze nem csak úgy l’art pour l’art, hanem normálisan kezelve a dolgokat. (mindkét oldali hozzáállás, szabályozás stb.)
  továbbiakhoz ld. kelt hozzászólását

 4. noh ja, nálunk van ú.n. teaház, ami régen működött is, de azután az azt működtető vállalkozó azt mondta nem éri meg a dolog. igen, működtetni mi is tudnánk, de a 26,5 státusszal a (városi) könyvtárat is egy hajsza működtetni, nem hogy még teaházat… :/
  viszont: ha valaki hozza a notebook-ját, én is tudok neki olyan helyet mutatni, ahol MÉG van wi-fi, és MÁR lehet enni.
  Ez az egész büfé-üzemeltetés dolog körül-belül olyan filozófiát tudna elindítani, mint anno a 3K-ban a Mikulás-Czupi-Kokas-Horváth-féle arról, hogy van-e helye az info-brókerségnek a könyvtárban… „Van-e helye kajának a könyvtárban?” :P

 5. igen, erről lehet sokat vitatkozni. én pl alapvetően úgy látom, hogy mind a kaja, mind a térítéses információszolgáltatás simán belefér egy könyvtár szolgáltatási felületébe – nyugat-európában. csak hát sajnos magyarországon vagyunk, így nem lehet egy-az-egyben átvenni modelleket, mint tették ezt akár 100 éve is. de ez kihívás, érdekes feladat, megoldandó probléma (persze, nekem, egyelőre : )

 6. Pontosítsunk: át lehetne, de ugyebár nem. Ez egy kicsit olyan, mint a széllel szemben p*, van egy pár ember (te, én, x, y, a fiatalabb generáció, a „most-képzett-generáció”; azután azok, akik figyelik a szakirodalmat, értik, és alkalmaznák; azután azok, akik valami teljesen újban gondolkodnak: lásd Mikulás G. és az info-brókerség, Czupi Gy. és a NagyKAR, stb.) aki akar és törekszik és csinálná, meg van a könyvtári vezetés, ami egyrészt idősebb (min. 5 év tapasztalat ugye), másrészt egy – szerinte – megfelelően működő könyvtárat vezet – vagy nem, csak úgy tűnik -, harmadrészt pedig nem látja át a dolgot/dolgokat, negyedrészt nem mer változtatni.
  Egy ilyen – sajna – „elöregedő” szakmában én már annak is örülök, hogy van hozzáférésünk az Ebsco-hoz meg a NAVA-hoz…

 7. czupi gy.ről és a nagykar-ról még nem hallottam. mi az? ha hosszú, akkor inkább mailban: daniel [itt jön egy pont] takacs [itt pedig egy kukac] gmail [újabb pont] com. köszönöm!

 8. Fedezd fel magad @ nagykar.hu, de röviden és tömören: Magyarország eddigi (szerintem) legjobb kistérségi összefogása a szabad információ-áramlásért és a zökkenőmentes info-szolgáltatásért. Könyvtárosok és informatikusok nagyszerű kezdeményezése!

  (A címed azért eltettem, köszönöm. :)

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .