89%

A hálózatra csimpaszkodott gépek 89%-ának túltengése van kémprogramokban. Legalábbis ezt állapította meg a Webroot Software 2006 második negyedévében. Az utóbbi 3 hónapban 25%-kal nőtt a kémprogramokat terjesztő weblapok száma, több mint fél millióra (számszerint kb. 100e új lap született). Egy – számomra – új fogalom is képbe került ennek kapcsán: a zombihálózat, amelyek tevékenysége spam tömegek küldésében, és hasonló nem igazán etikus, sokszor netbűnözésnek nevezhető ténykedésben merül ki.

Ellenszer van raklapnyi, ezek közül ingyenes többek közt a Spybot Search & Destroy nevezetű programja. Nekem még most fut. Beszartam, csókolom.

Forrás: HWSW.hu

Update: 20 bejegyzésem volt. Mondom volt.

Update2: StopBadware.org

5 hozzászólás “89%” bejegyzéshez

  1. köszi, lenyomtam a torkán a rendszert, ki is szedett belőle még két bejegyzést, de szerencsére többet már nem.
    – én rosszabbra számítottam. a cikk szerint min. 30 különböző kémprogramnak kellett volna lennie (húbazmeg, norma nem lesz meg gyorsan felpakolok még vagy 50et, és kijön a 200%… ; ), de csak kb. 6-ot talált. firefox rlz.

  2. Norma. :) Erről az jutott eszembe, hogy az igazi férfi Internet Explorert használ, mert az igazi férfi nem fél semmitől. ;)

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .