89%


A hálózatra csimpaszkodott gépek 89%-ának túltengése van kémprogramokban. Legalábbis ezt állapította meg a Webroot Software 2006 második negyedévében. Az utóbbi 3 hónapban 25%-kal nőtt a kémprogramokat terjesztő weblapok száma, több mint fél millióra (számszerint kb. 100e új lap született). Egy – számomra – új fogalom is képbe került ennek kapcsán: a zombihálózat, amelyek tevékenysége spam tömegek küldésében, és hasonló nem igazán etikus, sokszor netbűnözésnek nevezhető ténykedésben merül ki.

Ellenszer van raklapnyi, ezek közül ingyenes többek közt a Spybot Search & Destroy nevezetű programja. Nekem még most fut. Beszartam, csókolom.

Forrás: HWSW.hu

Update: 20 bejegyzésem volt. Mondom volt.

Update2: StopBadware.org


5 hozzászólás a(z) “89%” bejegyzéshez

  1. köszi, lenyomtam a torkán a rendszert, ki is szedett belőle még két bejegyzést, de szerencsére többet már nem.
    – én rosszabbra számítottam. a cikk szerint min. 30 különböző kémprogramnak kellett volna lennie (húbazmeg, norma nem lesz meg gyorsan felpakolok még vagy 50et, és kijön a 200%… ; ), de csak kb. 6-ot talált. firefox rlz.

  2. Norma. :) Erről az jutott eszembe, hogy az igazi férfi Internet Explorert használ, mert az igazi férfi nem fél semmitől. ;)

  3. […] Jogaid a neten – “ Jogom van ahhoz, hogy az emberek tiszteletet tanúsítsanak velem szemben az interneten.” és ehhez hasonló jogok. Ha lenne tartalom az oldalon, elférne mellé, így felesleges. Van ezen felül két Bigyoo képregény is. Az elsőből megtudjuk, hogy a palacsintát az igazi férfi kutya feldobva fordítja meg (true, tényleg így van), és hogy közben az igazi kutya fejbe tudja rúgni a rá támadó szúnyogvírust. A második pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy ha jó idő van és neteztünk, akkor utána ki kell menni “egy kis analóg sportolásra is”. Társadalmi hirdetésünket hallották. A vérgagyi oldalért a felelősséget – az oldalon található logók alapján – a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete, az Inforum és az [origo] vállalta. Ezek közül az MTE-nek és az [origo]-nak kéne legyen lövése arról, mi számít tartalomnak, de úgy tűnik, ezt az információs társadalom építése közepette elfelejtették. A méltatlankodás mellett csak kérdések maradnak. Mibe került vajon az államnak ez a kevéssé hatékony gyermekvédelem? Milyen a látogatottsága? (A szélessáv.hu-n és a barátságos interneten linkelve van, megy a link körbe körbe…) És persze, mit segített a hírhedt 89% csökkentésében? Címkék:  bigyoo, gyermekbarát, internet, magyar valóság, mte, tartalomszolgáltatás, webThese icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages. […]

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .