A könyvtári katalógusok új generációja és 64 giga a zsebben


Angolul szépen NGC4Lib (Next Generation Catalogs for Libraries) a neve, és már van hozzá levelezőlista is (természetesen – nemzetközi lévén – angol nyelven). A téma az elektronikus katalogizáció, a katalóguscédulák digitális megfeleltetései és minden, ezzel összefüggésbe hozható terület. A terv az, hogy 2007 karácsonyáig futtatják a listát, majd összegzik az eredményeket. Természetesen, ha van értelme, tovább is fog működni a levelezőlista. Az archívum pedig itt tekinthető meg.

(via: librarian.net)

pendriveEz pedig egy 64 GB-os pendrive. Sokért (2800$). Kérdés, hogy lassan mi nem kell a számítógépbe: winchester, optikai egység kilőve a flashnek köszönhetően. A billentyűzetet és a képernyőt már most is be lehet szerezni göngyölhető formában (képernyőt nem biztos, de létezik, ezt tudom). Az egér ugye mindig is csak egy plusz kellék volt, de simán lehet ezt is helyettesíteni bármilyen szenzoros felülettel. A WiFi a csatlakozókat törli el. Már csak a processzor, a memóriák, az alaplap (természetesen integrálva bele a világon minden) és a hűtők maradtak.

(via: web4lib)


Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .