techtionary – librerie


korábban már írtam az elfoglalt, de olvasni vágyó emberek dolgát megkönnyítendő hasznos kis mütyürről. nos, a drága olaszok nem hagyták annyiban, és az ujjra felhúzható laptartó (amely akár könyvjelzőként is funkcionálhat) mellett egy rakás hasonlóan ötletes és praktikus eszközzel rukkoltak elő.

itt van mondjuk a FAQ-nak nevezett jószág, amelyet a lapszélre csíptetve tudjuk nyomon követni a szöveget, és ha egy másik műhöz kell nyúlnunk, egyszerűen benne hagyhatjuk, ami aztán pontosan arra a sorra fog mutatni, ahol abbahagytuk.

egy másik találmány (bár ezt annyira nem nevezném eredetinek) a mag-mark, amely egy egyszerű könyvjelző. kettőbe hajtott lap, két végén mágnecsik, ami megakadályozza, hogy kiessen, lefújja a szél stb. ami jó benne, hogy van 15 fajta díszítésű belőle (bár ezek nagy része állatos, de hát ízlések és pofonok. pont ez az a dolog, amihez csak kreativitás kell, és az ember olyat csinál, amilyet csak jólesik.)

végül pedig egy egész termékcsaládot kínálnak, köztük a hagyományos bookchair-t (könyvszék, különböző „háttérszinekkel”:), a bookease-t (ami csak annyiban különbözik az előzőtől, hogy nincs hátlapja), a brightnotes nevű valamit, ami olyan mint egy miniatűr spanyolfal, és – gondolom alkoholos – tollal lehet rá jegyzetelni, és a type & write fantázianevű feltámasztható lapot, ami használható mind billentyűzet (laptop), mind sima papir alá.

itt az egésznek a katalógusa.

ha másért nem is, de gondolatébresztőnek jó. jönnek a magyarok: végy egy fűrészt, némi fát, pácot, lakkot, csavarokat, és gyerünk. részemről megvan már egy nyári hetemnek a programja:)


3 hozzászólás a(z) “techtionary – librerie” bejegyzéshez

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .