Összefoglaló


Tehát ennyi. Nyertes Székesfehérvár, 11 ponttal, de minden könyvtárnak tisztelet, aki egyáltalán válaszolt (persze lehet, hogy aki nem válaszolt, az nem is kapta meg a levelemet, de az biztos, hogy én mindenhova kiküldtem). Mégegyszer elnézést kérek, hogy egy ilyen szubjektív, elfogult bírálat született.

Néhány javaslat, összefoglaló megjegyzés is megfogalmazódott bennem:

  • Úgy vélem, hogy egy (megyei) könyvtár nem utasíthat vissza egy ilyen jellegű megkeresést kompetenciahiányra hivatkozva. A válaszhoz szükséges információk az interneten is rendelkezésre állnak (lásd TARIC-adatbázis, ezt egy egyszerű Google-kereséssel is meg lehet találni), vagy pedig kollégáktól is lehet segítséget kérni – akár másik könyvtárból is (ha ez működött volna, akkor lehet, hogy lebuktam volna:).
  • Két könyvtárnál is az e-mail-címek a Freemail-nél vannak, amivel úgy vélem alapvetően nincs baj, de egy megyei könyvtár megengedhetné magának, hogy dolgozóinak biztosítson egy könyvtári domainneves címet. Ez egyben a könyvtárat is reprezentálja, tehát minimális figyelmet megérdemelne.
  • Egy jó honlap készítéséhez nem pénz és zsenialitás szükséges, hanem egy kis átgondoltság és tervezés (itt a zsúfolt, felesleges információkat kiemelő, lassan letöltődő, öncélú és felesleges elemeket tartalmazó lapokra gondolok).

Remélem ez a felmérés el fog indítani valamit. A véleményeket, bírálatokat kíváncsian és a tőlem telhető alázattal várom:)


Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .