Szentendre


Szentendre. (19 óra) Flash-sel készült honlap, ami nem feltétlen előny, mindamellett esztétikailag szép. Azonban sajnos egyrészt nem vagyunk olyan korban, ahol minden számítógép és internetkapcsolat megbirkózik ezzel a feladattal (és ahol a technikai háttér is meg van hozzá, ott gyakran a rendszergazda figyelmetlensége teszi lehetlenné a böngészést…), másrészt a flash az egy nagyon jó dolog – a maga meghatározott helyén, és nem másutt.

A meghatározottan értem a feltétlen szükségességet, és semmiképpen sem az öncélúságot. A másik probléma, hogy általában sokkal drágább elkészíttetni egy flash-ben íródott honlapot, mint egy „sima” html-css alapút, és nem sokkal nyújt több lehetőséget a navigálás stb. tekintetében, sőt, sokszor az utóbbi megoldás szépségben is messze lepipálja a flash-t (ajánlom böngészésre a Stylegala oldalát, valóban gyönyörű megoldásokat lehet találni). Mindezt nem azért írom, mert a könyvtár(osok) tehetnének erről (az NKA támogatásával készült a lap, ez a nyomaték kedvéért kétszer is fel van tüntetve), de érdemes figyelembe venni ezeket a szempontokat is. Ennyit a flash elleni kirohanásról…

A honlap egyébként viszonylag jól használható, de egy kissé idegesítőek az ide-oda rohangáló izék (pl. a főmenüben rögtön).

A szentendrei válasz is eléggé rövid volt (ezzel szemben nagyon gyors), de annyit megtudtam, hogy a parfümök vámjánál a töménység is számít. „Ennek megállapítása céljából speditőrhöz kéne fordulnia”, vagy a VPOP-t kéne felhívnom (06-1-470-4122). Sajnos ez a kérdésemre (elvárásaim alapján) igencsak részválasznak mondható.

Idő: 3 pont,
tartalom: 1 pont,
udvariasság: 2 pont.

Összesen: 6 pont.


Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .