Google Naptár és a WordPress


Egyik munkámhoz kerestem egy normális megoldást a Google Naptár beépítéséhez WordPressbe, és bár a találat, a Google Calendar Events messze van a tökéletes integrációtól, de még messze az egyik legjobb a mezőnyből. A pluginba a nyilvánosan megosztott naptár csatornáját kell bekötni, csomó paramétert megadva (ID, cím, idő formátuma, kezdő dátum, cache, lekérdezendő napok száma stb.), majd a megjelenést beállítva máris rakhatjuk, oldalsávba dobozba, oldalra vagy bejegyzésbe, AJAX vagy HTML táblában vagy akár sima listaként, megjelenítve helyet, időtartamot, leírást.

A végén még jól le is fordítottam, így most már a nyelvi akadály sem létezik. A fejlesztő ígérete szerint hamarosan szerepelni fog a letölthető csomagban is, de amíg nincs benne, innen lehet letölteni a .zip-be csomagolt nyelvi fájlt, kitömöríteni, majd pedig FTP-n keresztül a blogom-konyvtara/wp-plugins/google-calendar-events/languages mappába kell másolni. A lényeg, hogy ugyanaz legyen a neve, mint az általános beállításoknál (wp-config.php) a nyelvfájlnak (általában hu_HU, bővebben lásd a hivatalos leírást), plusz előtte a plugin slugja (google-calendar-events, tehát az egész fájlnévnek így kell kinéznie: google-calendar-events-hu_HU.mo).

Image by Joe Lanman


Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .