12 válasz


1. Mióta dolgozik könyvtárban, vagy azzal kapcsolatos munkahelyen?

2007. február 1-je óta

2. Milyen pozícióban dolgozik jelenleg és milyen pozíciókat látott el eddig?

webkönyvtáros, ez is voltam a kezdetektől fogva

3. Mi lenne álmai könyvtártípusa, ahol szívesen dolgozna?

nagyobb könyvtár, ahol van külön kutatórészleg is

4. Mennyire tartja megbecsültnek magát a munkahelyén?

nagyon

5. Megbecsültnek érzi-e a szakmát a társadalomban?

nem igazán, bár szerintem javul. az ismeretségi körömben mindenképp.

6. Hogyan változtak az olvasók, a használók az elmúlt években?

az elmúlt 2 évben semmi jelentős változást nem tapasztaltam, bár ez a munkahelyem specialitása is lehet

7. Mire lenne szüksége a jobb munkához? (jobb technika, kellemesebb, ergonomikusabb munkakörnyezet, jobb munkakapcsolatok, több pénzbeli elismerés, több egyéb elismerés, több visszajelzés a munkájáról stb.)

nem mindennapos fizikai adottságaim miatt biztos, hogy jobb lenne a több ergonómia, jobb lenne, ha többen dolgozhatnánk itt

8. Milyen szakmai képzéseket tartana hasznosnak?

nyelvi, valamint más, kapcsolódó szakterületekről (szociológia, informatika, matematika, filozófia, munkahely szerinti szakterületi – nekem pl. művészettörténet, design, fotózás, építészet stb.)

9. Mire fordítható pályázatokat látna szívesen?

szakmai tanulmányút külföldön

10. Melyik a legjobb és melyik a legrosszabb munkakör a szakmában?

nem tudom, mindenkinek máshoz van adottsága és tehetsége.

11. Kedvenc könyvtáros története?

negatív van: az oszk előtt lelakatolt bringám kerekeit leeresztette a biztonsági őr, míg bent tanultam, azzal indokolva tettét, hogy rossz helyre raktam a gépet. de ettől függetlenül történt velem már sok jó is.

12. További gondolatai a könyvtárosságról:

én inkább szakmának érzem, mint tudománynak, viszont olyan szakmának, amely nélkül a tudományok elég nehezen működhetnének. ettől függetlenül hivatásomnak érzem, és teljes mértékben el vagyök kötelezve iránta.

A konyvtaros.com kérdéseire válaszoltam én is.


Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .