Bloglines mesék egy (klog- és könyvtári világ)


Nehéz volt válogatni a termésből, most a leghasznosabb posztokat szedem ki.

Klogok:

  • Még az MLS-konf után nem sokkal született Ádám nagylélegzetű bejegyzése a könyvtári evolúcióról. Nekem állandóan az a félmondat jár a fejemben, amit anno írta nem tudom mikor Katalistre (nem találtam meg), hogy úgyis túl fognak élni minket, akik.
  • A Polcológián született egy eddig négy részes sorozat az irodalmi (és nyelvészeti) folyóiratok elektronikus elérhetőségéről, 27 (? – nem vagyok biztos benne, de nem fogom újraszámolni) az előbbi és 3 az utóbbi témakörből. Egy, kettő, három, négy.
  • Végül kiemelném Sanyi levelét a Katalisten szabad szoftver témakörből.

Németország:

  • Az IBI-Weblogon (olyan szép hosszú a neve: Weblog am Institut für Bibliotheks- und Informationswissenschaft der Humboldt-Universität zu Berlin) szerepelt a Mein VDB nevű oldal, amely a Verein Deutscher Bibliothekare e.V. (Német Könyvtárosok Szövetsége) portáljának része. A tagok személyre szabott infót kaphatnak az évkönyvből, pusztán annyi kell hozzá, hogy megadják az email-címüket az évkönyv összeállításánál.
  • Készült egy modul Drupalhoz, amely MARC importot és kezelést tesz lehetővé.

Angol nyelvből:

Most ennyi.


Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .