Színház 2.0


Ezúton is szeretnék gratulálni Nényei Pál első helyezéséhez (+ közönségdíj), amelyet a magyar kultúra napjára írt egyfelvonásosával nyert el. A darabot a mindennapi élet ihlette:

„A díjnyertes darab főhőse egy cégvezető, aki az állásra jelentkezők előéletét kutatva az iwiw közösségi portál szövevényes szálait próbálja kibogozni. A darab címe: ahogy@tetszik.hu, alcíme Zűrzavar egy felvonásban.”

Erre a napra a Magyar Rádió és a XXI. század Magyar Drámájáért Alapítvány 12. éve írja ki pályázatát, amelyre egy nap alatt kell írni a megadott téma alapján színművet. Névsor (copy-c stb.):

„Fráter Zoltán őrültek házában játszódó Böngészősáv című darabját Rozgonyi Ádám rendezésében láthatta a közönség, Gosztonyi János Nyomoznak utánunk a világhálón, avagy zavarosan folynak a vizek című művét Kálloy Molnár Péter állított színpadra.

A darabokban Schubert Éva, Tallós Rita, Karácsonyi Zoltán, Haás Vander Péter, Bank Tamás, Szőlőskei Tímea, Szabó Margaréta, Nagy Enikő, Rák Kati, Verebes Linda, Cs. Németh Lajos, Dolmány Attila, Jánosi Dávid, Dózsa Zoltán, Kovács Ferenc és Zámbori Soma játszott. A verseny művészeti vezetője Szűcs Miklós, a Budapesti Kamaraszínház igazgatója, a ceremóniamester Lévai Balázs volt.

A zsűri tagjai között volt Magyar Fruzsina dramaturg, Vizi Mária, a Duna Televízió rendezője, Szayly József, a Magyar Rádió alelnöke, Cs. Tóth János, a Móra Könyvkiadó vezérigazgatója és Siposhegyi Péter író, a verseny alapítója.
Nényei Pál 1974-ben született Budapesten, korábbi művei: Ők (2002), Állófogadás (2004). Az író a Nemzeti Színház drámapályázatán 2003-ban második díjat nyert Ők című darabjával, amely 2004-ben a Pécsi Országos Színházi Találkozó Vilmos-díját is elnyerte.”

Forrás: MNO.

(Thnx Pite, ha olvasod. Ha nem, az se baj…)


Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .