DAT-konferencia kiegészítés, összefoglalás


Sajnos lemerült a laptopom a végére, mert drága MATÁV-os Magyar Telekomos bácsik arra nem gondoltak, hogy konferenciaterembe illik dugaljakat is elhelyezni.

Az előző postban emlegetett Bánkeszi Katalin-előadás (állítólag lesz offline megjelenése, kíváncsian várom) után még végigültem Béres Dávid (Trans-Europe Consulting Kft.) minősíthetetlenül arrogáns és felkészületlen előadását (itt az arrogancia elsősorban mint Mac-felhasználó szerepben nyilvánult meg, de távol álljon tőlem minden általánosítás) a FileMaker Pro 8.5-ről. Összesen két féle dolgot tudott elmondani: az egyik az volt, amit egy gyorstalpaló Access hülyéknek kurzus után még egy 90 éves nyugdíjas néni is röhögve csinálta volna meg egy ECDL-vizsgán, a másik pedig teljesen érdektelen volt könyvtárasok számára (hogyan tárolják a hollywoodi stúdiók az effekteket adatbázisban). Ezen megfelelőmód ki is készültem, úgyhogy pont időben leléptem a MüPa-ba, ahol végig élvezhettem a bolero királynőjének, Omara Portuondonak a koncertjét. Így viszont kihagytam sajnos a Neumann-háznak és a SZTAKI-nak a képviselőinek (Kitzinger Dávidnak és Pataki Máténak) az előadását.

A múzeumos szekció végén még T. Bereczki Ibolya mutatta be rendkívül érdekfeszítően a skanzen.hu hátterét (ezeket még blogoltam, de úgy néz ki, ez a része már elszállt), és Pelle Imre ööö… beszélt. Maradjunk ennyiben. Hogy miről, az már nem lényeges.

Összességében hasznosnak és érdekesnek ítéltem meg az egészet, sok olyan elemmel, amit kihagytam volna, de hát nem nekem csinálták, így nem zúgolódok.

Update (kapcsolódó anyagok – 2006.12.06.):

PrímOnline beszámoló

A Neumann-ház előadóinak előadásai (feltöltés alatt)

Pataki Máté (SZTAKI): KOPI Plágiumkereső a digitális tartalmak védelmében (pdf)

Szellemi erőforrás az interneten (feltöltés alatt)


9 hozzászólás a(z) “DAT-konferencia kiegészítés, összefoglalás” bejegyzéshez

  1. Bobcatsss konf Prágában január végén!

    mennünk kellene valahogy…

    .networking
    .marketing the profession
    .inbound marketing
    .direct marketing
    .customer experience marketing

    .competitive intelligence
    .guerilla marketing
    .public relations
    .customer relationship management
    .branding
    .lobbying

    .online marketing
    .marketing online services
    .business intelligence

  2. Én nagyon mennék… :(

    Ha sikerül spórolnom, gyerünk, és majd jól meghívok mindenkit sörni, mert Prágában sörni is jó… :)

    igazándiból a PR és az offline marketing előadásokra lennék kiváncsi, az online-nal még csak-csak képben vagyok, de az offline m. metodikájáról szívesen hallanék…

  3. tudok a prágai konferenciáról, mennek is tőlünk, de én sajna szigorlatozom, és egyébként is necces a vizsgaidőszak közepén egy hétre elhúzni örömködni… : (

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .