Reklám ingyért


A HVG könyvek sorozatában két érdekes új kötet ragadta meg figyelmemet a reggeli kávé közben. Íme:

keressJohn Battelle: Keress! Hogyan alakítja át kultúránkat, üzleti életünket a Google és az internetes keresés

„A Wired alapító szerkesztőjének könyve egy, az életünket megváltoztató technológiáról: a keresőkről. Mit jelent mindennapjainkban az állandóan rendelkezésre álló, végtelen információmennyiség? Milyen hatással lehetnek a keresők életstílusunkra? Milyen kulturális következtetéseket lehet levonni a keresőmotorokba naponta tízezerszámra beírt keresésekből? A téma természetesen nem kerülheti meg az évtized legkiemelkedőbb cégtörténetét: Battelle élvezetesen meséli el a Google alapítását, mutatja be alapítóinak egymást kiegészítő, yin-yang személyiségét és a cégkultúrát, amit létrehoztablogvilagk.”

A másikról nem találtam képet (de Kelt meg igen, csak én tompa vagyok, nagyon), pedig az is HVG-KFKI kiadvány, a címe pedig blogvilág (Egy műfaj születése), szerzette (ahh) Bőgel György et al. (azaz és a többiek, kevésbé könyvtárosok kedvéért).

„Ez a könyv – a HVG Könyvek kötete a blogról – nem blogkönyv vagy bloggerkönyv, hanem több hozzáértő ember közös gondolkodása egy nagyon friss tartalom- és hírközvetítő műfajról, amelynek információtechnikai vonatkozásain túl kihatásai vannak a gazdasági életre és személyes infokultúránkra egyaránt. Ezeket a hatásokat – bár a műfaj még nagyon fiatal – máris érdemes elemezni: ezt teszik a könyvünk első részét kitevő tanulmányok. A kötet második részeként közölt blogrészlet, Bőgel György IT-lábjegyzetének kivonata jól illusztrálja a forrásban levő, sokszoros irányultságú blogműfajt – s közben érdekes olvasmányanyagot is nyújt az információgazdaság újszerű témáiban.”

Ez most ilyen update-elt cikk, és egyszer el is szállt. Sux.


4 hozzászólás a(z) “Reklám ingyért” bejegyzéshez

  1. A második jónak néz ki (habár az első sem rossz, csak arról már van könyvem). Kár, hogy nem derül ki, hány pagina, így azt sem igen tudom, hogy óccsó-e, avagy drága…

  2. Nuh, beszerezte a könyvtárunk a Keress!-t. A Google Book Search pl. nincs benne… 0.o

    Más: van 78 p.-s könyvem 14 szerzőtől. Azóta tudom, hogy ez nem mérvadó… :)

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .